Svitlana Pasičnik i Ivano Balić rukometaši godine

SVITLANA PASIČNIK i Ivano Balić proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske u izboru Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti, koji je danas održan u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Najbolji rukometaš Europskog prvenstva u Švicarskoj, te drugi rukometaš svijeta po IHF-u, slavio je u izboru sa 64 boda. Drugo mjesto osvojio je Mirza Džomba sa 39 glasova, dok je Pero Metličić bio treći sa 25 glasova.

U ženskoj konkurenciji slavila je najbolja igračica Podravke, Pasičnik koja je prikupila 55 glasova. Druga je bila Barbara Stančin (24), dok je treće mjesto pripalo Maidi Arslanagić (22).

Za najboljeg trenera godine po četvrti put je proglašen Lino Červar, dok su za najbolji sudački par proglašeni Sokol i Posavec.

Pored izbora najboljih na svečanosti u Sheratonu promoviran je logo Svjetskog prvenstva rukometaša koje će se 2009. godine održati u Hrvatskoj.

Svečanosti proglašenja najboljih prisustvovali su brojni uglednici iz sporta, politike i društvenog života Hrvatske, a među njima i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i brojni drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara