Svjetske plivačke zvijezde na "Zlatnom medvjedu"

SVI NAJBOLJI hrvatski plivači, osim Duje Draganje nastupit će na 18. međunarodnom plivačkom natjecanju "Zlatni medvjed" koji će se 7. i 8. lipnja održati na plivalištu na zagrebačkoj Šalati.

To je rečeno na današnjoj konferenciji za tisak na kojoj je potvrđeno da su sudjelovanje na najjačem plivačkom mitingu u Hrvatskoj najavili višestruki svjetski i olimpijski prvaci Rus Aleksandar Popov, Mađarica Agnes Kovacs, Englez Mark Foster, Ukrajinac Denis Silantijev, Nijemci Thomas Rupprath i Sandra Voelker, te brojni drugi plivači iz 16 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako će to biti nesumnjivo najveći sportski događaj u našoj zemlji moramo priznati da 10 dana prije početka natjecanja nismo uspjeli zatvoriti financijsku konstukciju", rekao je direktor mitinga Siniša Jagodić ističući uvjerenje da će dobiti potrebnu financijsku potporu od Zagrebačkog sportskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, ali i sponzora.

Sportski direktor mitinga Gvozden Šopp rekao je da će miting biti na razini prošlogodišnjeg, te da su organizatori unatoč besparici osigurali financijske nagrade za tri prvoplasirana u svakoj disciplini, a da će onaj plivač koji ispliva svjetski rekord dobiti na poklon i osobni automobil.

"Zlatni medvjed" bit će zadnja provjera pripremljenosti naših plivača pred nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 13. do 27. srpnja održati u Barceloni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara