Priča koja je dirnula Britaniju: Svjetski prvak si zbog očaja želi amputirati nogu

Priča koja je dirnula Britaniju: Svjetski prvak si zbog očaja želi amputirati nogu
Screenshot: Twitter

GEORGE BATES sportaš je koji nažalost nema previše sreće sa zdravljem. Velik dio života živi s oduzetim donjim ekstremitetima, ali to ga nije spriječilo da se bavi sportom.

Danas je član britanske reprezentacije sportaša s invaliditetom i bilježi sjajne nastupe u košarci za osobe u invalidskim kolicima, a želi ići i na paraolimpijske igre.

Pojavio se problem

Ipak, to ne može jer postoji problem. Njegov invaliditet ne tretira se kao dovoljan za sudjelovanje pa je ovaj 26-godišnji sportaš došao do situacije u kojoj mu na pamet padaju i najdrastičniji potezi. 

Bates razmišlja o tome da si jednu nogu amputira ne bi li ispunio uvjete za sudjelovanje na paraolimpijskim igrama u Japanu sljedeće godine. 

"Proklet sam što imam pogrešnu vrstu invaliditeta", rekao je u jednom intervjuu za američke medije i naglasio kako si je spreman amputirati nogu.

Dugo živi kao invalid

Još kao 11-godišnjaku postavljena mu je dijagnoza CRPS (Complex Regional Pain Syndrome) nakon što je zaradio ozljedu na jednoj nogometnoj utakmici. Od onda ne može hodati.

Prije tri godine debitirao je u košarci u invalidskim kolicima, a osvojio je čak i europsko i svjetsko zlato. Vrlo je uspješan, ali ne dovoljno da zaradi put na Olimpijske igre. 

"Govorili su mi da si amputiram nogu kad sam imao 15 godina, ali tada to nisam htio. Sada opet razmišljam o tome, nije lako donijeti takvu odluku, ali želim si ispuniti san", rekao je Bates. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara