Tabloidi troše Realove milijarde, a prepisivači među novinarima i gutači među čitateljima ih slijede

Tabloidi troše Realove milijarde, a prepisivači među novinarima i gutači među čitateljima ih slijede

Screenshot: Youtube

NAJVIŠE "glasina" o velikim transferima kolaju između početka siječnja i veljače (naravno, kao i tijekom srpnja i kolovoza), tek su idiotske izmišljotine i notorne laži, nastale kao proizvod neetičnosti, nemaštovitosti i neupućenosti urednika i novinara, te ništa manje krivog nezahtjevnijeg dijela publike, uvijek željnog bajki, odnosno zaglupljivanja.

Upravo iz tih razloga na ovim stranicama u tekstovima o vijestima i "vijestima" s tržišta ne pišemo o onima za koje je na prvi pogled jasno da su izmišljeni poslovi i napumpane cifretine, odnosno ako o njima i pišemo, onda jasno navodimo da se radi tek o priči koja je uzela previše maha, dok za vas nastojimo probrati vijesti s tržnice nogometaša koje barem donekle imaju smisla i uporišta.
 
E pa danas ne počinjemo s njima, nego s onim prvima, čijim "informacijama" ćete biti bombardirani idućih dana, a u glavnim ulogama će biti apsolutno svi najbolji i najskuplji nogometaši svijeta te poslodavac koji će sve njih do kraja mjeseca kupiti, naravno ne pitajući za cijenu. 
Dakako, radi se o Realu, kojem je FIFA zbog nedopuštenog dovođenja maloljetnika udarila embargo na registraciju igrača (dakle ne "zabranu transfera/kupovanja igrača" kao što mnogi pogrešno pišu) u ljetnom prijelaznom roku ove i zimskom sljedeće godine, što znači da do kraja aktualnog prijelaznog roka može kupovati i registrirati igrače, dok onda sljedećih godinu dana može kupovati, ali ne ih i registrirati, odnosno mogu potpisati za klub, ali trebaju pričekati istek kazne kako bi mogli igrati za Real, što su napravili Turan i Vidal kada su ljetos potpisali za jednako kažnjenu Barcelonu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Engleski tabloidi uvjeravaju čitatelje kako će Real do stupanja kazne na snagu, dakle u sljedeća dva tjedna, pokupiti sve dragulje Premiershipa, pa Sun na naslovnici uz ogromni natpis "Ludi juriš od 250 milijuna funti" (oko 350 milijuna eura) lupa da će Real navedeno bogatstvo potrošiti na De Geu, Hazarda i Aguera, igrače kojo su mu davne želje, ali sada će ih pristisnut skorom zabranom dovesti odjednom.
 
Jednako bombastični i pouzdani Daily Star pod naslovom "Realova panika" navodi da će uz već nabrojane, Real u "mega milijunskom napadu na Premier League" uzeti i Kanea, te Stonesa.
 
Naravno, ne znači da Real do zaključenja ovog prijelaznog roka neće trgovati, ali nikako ovako kao što najavljuju engleski tabloidi i njihovi prepisivači širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara