"Dupin među morskim psima": Tko je Edo Crnjar, jedan od najmlađih nogometnih agenata u Europi?

"Dupin među morskim psima": Tko je Edo Crnjar, jedan od najmlađih nogometnih agenata u Europi?

Foto: Edoardo Crnjar/Twitter

IMA samo 28 godina, a već gotovo desetljeće pliva kao dupin s morskim psima nogometnog svijeta, započinje španjolska Marca svoju priču o jednom od najmlađih nogometnih agenata u Europi.

Edoardo Crnjar je Talijan "s hrvatskim prezimenom koje je gotovo neizgovorljivo", pišu Španjolci o 28-godišnjaku koji je osim poznatih nogometaša zastupao i mlade talente i trenere. Edo, kako ga zovu prijatelji, otkrio je kako je ušao u posao u kojem danas top menadžeri zarađuju više od igrača koje predstavljaju. Sve je, kaže, počelo u njegovom rodnom Milanu.

Prodavao je automobile zvijezdama Milana, a s 20 godina dobio priliku života

"Radio sam u Mercedesovoj trgovini automobilima, vlasnik je bio otac moje bivše djevojke. Imao sam 20 godina. Dolazili su nogometaši kupovati aute i s njima sam razvio dobre odnose. U njihov svijet ušao sam preko Alija Muntarija s kojim sam postao dobar prijatelj. I tako sam počeo. Bili su tamo i Eto'o i Boateng...", prisjetio se.

"Počeo sam jako, transferom Muntarija iz Intera u Milan. Tražio sam pomoć od Federica Pastorella, jednog od moćnijih agenata u Italiji, nisam želio pregovarati", dodaje mladi menadžer koji je tada rekao zbogom autima i posvetio se novoj karijeri.

Bivšeg Halilovićevog trenera želi dovesti na klupu Furije

Mlađi je od igrača koje zastupa, a bivši trener Las Palmasa Quique Setien je čak dvostruko stariji od Crnjara, koji ga je početkom godine zastupao u transferu iz Las Palmasa u Betis.

"Zaljubio sam se u nogomet kakav je igrao Las Palmas. San mi je da Setiena jednog dana dovedem na klupu španjolske reprezentacije."

Među igračima koje zastupa su i Las Palmasovi Alberto Aquilani i Loic Remy, koji je tamo na posudbi iz Chelseaja.

180 letova godišnje

"Prije svega sam fan svojih igrača, a oni su moji fanovi. Ne bih bio ovdje bez njih. Oni su me izabrali za svog predstavnika, a ne obratno. Muntari i Boateng su mi silno olakšali, otvorili su mi mnoga vrata. Imamo puno dublji odnos. Boatengu sam kum, kao i njegovom sinu."
 


"Mlad sam pa mogu raditi 20 sati dnevno. Nitko me ne čeka kod kuće niti moram razmišljati o drugim stvarima. Odradim 180 letova godišnje, kod kuće provedem jedan dan tjedno. Nadam se da ću imati energije da to dugo podnosim, to je jedini način da budem blizu igrača i klubova, da postignemo rezultate. Važno je samo raditi", kaže Crnjar.

"Rekao si NE Berlusconiju?!"

Otkrio je i zanimljivu anegdotu vezanu za Kevina-Princea Boatenga, koji je u Milanu bio od 2010. do 2013., i još jednom 2016. godine.

"Bili smo na odmoru u Grčkoj kada ga je iznenada nazvao Silvio Berlusconi, bila je subota poslijepodne. Pozvao nas je da dođemo k njemu dan kasnije. Prince mu je rekao da ne može jer je u Grčkoj. Kad je poklopio, pitao sam ga je li upravo rekao 'Ne' Berlusconiju. Rekao sam mu da ga nazove i kaže mu da stižemo. Godišnji odmor ili ne, ako Berlusconi zove, idemo na avion i stižemo. Kad smo stigli k njemu na večeru, tamo je bilo 20-25 ljudi, političara, poduzetnika... Bili smo zajedno tri-četiri sata, gledali smo utakmicu na njegovoj televiziji. Za mene je to bilo nezamislivo", prisjetio se.

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara