TRANSFERI

Talijani: Gotovo je! Sati dijele Juventus od najvećeg ljetnog pojačanja

Talijani: Gotovo je! Sati dijele Juventus od najvećeg ljetnog pojačanja
Foto: Guliver Image/ Getty Images

VIŠE puta u posljednjih nekoliko dana europski mediji izvještavali su da je transfer Matthijsa de Ligta gotova stvar. No nisu se mogli usuglasiti oko jedne stvari - gdje će mladi kapetan Ajaxa nastaviti karijeru.

Dvojba je bila između Juventusa i Paris Saint-Germaina, a u nekim kombinacijama spominjala se i Barcelona, ali čini se da je sada cijela saga konačno došla svome kraju. Gotovo svi relevantni talijanski mediji večeras su objavili informaciju da je Matthijs de Ligt na pola koraka do potpisa za Juventus.

Transfer vrijedan 70 milijuna eura, 12 milijuna eura godišnje plaće i astronomska odštetna klauzula

Posao težak 70 milijuna eura na koncu je ipak pripao Staroj dami. Ajaxovo čudo od djeteta koje je oduševilo Europu prošle sezone bit će tako Sarrijevo prvo kapitalno pojačanje u torinskom klubu. Kontroverzni agent Mino Raiola uspio je isposlovati s Upravom Juventusa plaću od čak 12 milijuna eura godišnje za svog štićenika.

Istina, ona bazna će biti osam milijuna europskih novčanica, dok će razlika do 12 ovisiti o ostvarenju raznih bonusa. 

Koplje se slomilo na dijelu pregovora oko odštetne klauzule

Najpouzdaniji novinar kada su u pitanju transferi Gianluca Di Marzio piše da je sporna stavka u Raiolinim pregovorima s navedena tri kluba bila odštetna klauzula. Ona će u De Ligtovom ugovoru s Juventusom biti podešena na astronomskih 150 milijuna eura.

De Ligt je navodno sretan što ide u Juventus, sretni će biti i brojni navijači Stare dame, a nešto manje oni koji bodre Barcelonu i PSG koji su večeras, sudeći po svemu, u potpunosti odustali od ovog posla.

Sportski direktor PSG-a, javljaju francuski mediji, i službeno je odustao od De Ligta jer nije bio uvjeren željom reprezentativca Nizozemske da se bori za projekt pariškog kluba

Radovat će se i navijači Ajaxa, prije svega jer je njihov mladi kapetan ostvario veliki transfer, jer su navikli da njihov klub živi od prodaje talenta i jer znaju da će taj novac Uprava uložiti u neke nove klince.

"Ako ga Juventus kupi, prvenstvo je odmah gotovo"

Legendarni Talijan Fabio Capello podržava ovu odluku Stare dame.

"Ako Juventus kupi De Ligta, onda je prvenstvo gotovo. Opet. Možemo odmah započeti sljedeće", rekao je Capello za Corriere dello Sport pa dodao:

"De Ligt je najbolji defenzivac i Juve bi njime dobio jackpot. Bez njega, drugi bi imali šansu da im se približe. Pod tim drugim mislim na Napoli i Inter. Milan, Roma i Lazio se neće boriti za titulu zbog očiglednih tehničkih i financijskih problema."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara