Serie A

Talijani objavili koja utakmica otvara nastavak prvenstva

Talijani objavili koja utakmica otvara nastavak prvenstva
Foto: Guliver Image/Getty Images

TALIJANSKO nogometno prvenstvo koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa 9. ožujka nastavit će se u subotu 20. lipnja s dvije preostale utakmice 25. kola, a prva će biti između Torina i Parme, objavila je talijanska liga. 

Taj datum za nastavak prvenstva još je u četvrtak službeno objavio talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, a Liga je u ponedjeljak objavila kalendar s 12 kola do kraja sezone, kao i četiri preostale utakmice 25. kola. Prema kalendaru, zadnje 38. kolo igrat će se u nedjelju 2. kolovoza.

Prva utakmica 20. lipnja bit će utakmica između Torina i Parme u 19.30 sati, a nakon toga slijede Vérona - Cagliari u 21.45 sati. Drugi dan igrat će Atalanta i Sassuolo u 19.30 sati, a Inter i Sampdoria u 21.45 sati. Utakmice 26. kola igrat će se odmah nakon toga s utakmicama raspoređenim od ponedjeljka 22. lipnja do srijede 24. lipnja.

Da bi se sezona mogla završiti kako je isplanirano, klubovi će morati igrati utakmice preko tjedna i vikenda, odnosno 124 utakmice u 44 dana. Još je ostalo isplanirati kada će se igrati utakmice talijanskog Kupa. Prema željama ministra sporta zadnje utakmice kupa trebaju biti odigrane prije početka nove sezone. Uzvratne utakmice polufinala između Napolija i Intera te Juventusa i Milana trebale su se igrati 13. i 14. lipnja ili 12. i 13. lipnja. Finale je bilo na rasporedu 17. lipnja u Rimu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara