Talijanski mediji se obrušili na reprezentaciju: "Lippi, zar takav kraj?"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"LIPPI, zar takav kraj?" naslov je kojim se talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport osvrnuo na nedjeljni remi talijanskih nogometaša protiv Novozelanđana na Svjetskom prvenstvu.

Sveopća rezigniranost primjetnija je u tretmanu iznenađujućeg remija nego klasično razočaranje, jer talijanska je javnost očito svjesna da ova Italija nema niti približnu kvalitetu kao ona otprije četiri godine, koju je Lippi odveo do naslova u Njemačkoj.

"Bojim se da Lippi konstantno mijenja momčad jer shvaća da mu ne daje ono što on traži", napisao je Mario Sconcerti, novinar Corrierea della Sere, dok Gianni Mura iz La Repubblice tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je uistinu bijedan rezultat. Ne bih ga nazvao razočaranjem, prije oslobađanjem od zabluda. Ova Italija nema igru, nema glavu ni rep."

"Ova Italija prvenstveno nema kvalitetu", stoji u naslovu Corrierea della Sere, koji se posebno sažalio nad teškim trenucima 37-godišnjeg Fabija Cannavara, krivca za prvi gol Novozelanđana i najslabije karike u redovima aktualnih svjetskih prvaka:

"Dug je i težak pad velikog kapetana!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara