Temišvar pod opsadom: Tisuću policajaca i zaštitara pazi na domaće navijače i BBB-e

Tekst: Z.A.
Foto: ziuadevest.ro

ŽANDARMERIJA u Temišvaru utakmicu tamošnjeg kluba i Dinama smatra susretom visokog rizika pa je sukladno tome poduzela dosad neviđene sigurnosne mjere, pišu rumunjski mediji.

> Put za Rumunjsku: Mamić na koljenima, Modri "u čeki"

> Igrači Temišvara: Publika će nas odvesti do pobjede nad Dinamom

> Predsjednik Temišvara: Na stadionu neće biti nereda!

350 policajaca već pazi da ne dođe do bliskog susreta navijačkih skupina koje će na stadionu čuvati oko 350 zaštitara agencije zvučnog imena "Total West Trainining & Security". Njima treba pridodati još oko 300 pripadnika specijalne policije koji će zauzeti punktove u centru grada i na glavnim prilazima stadionu.

Kad smo već kod sigurnosnih brojki vezanih za sutrašnju Dinamovu utakmicu, novinari iz Temišvara javljaju kako 48 domaćih navijača neće prisustvovati sutrašnjoj utakmici, jer su u policijskoj evidenciji zabilježeni kao huligani pa imaju zabranu.

Temišvarska policija je krajnje ozbiljno prišla zadatku osiguranja utakmice Europa Lige pa je u pomoć pozvala i "pitomce" Nastavnog centra Žandarmerije u Lugoju, a na putu do stadiona će biti barikade na kojima će policajci zaustavljati one koji nemaju ulaznice za utakmicu.

Uvježban je i scenarij za krizne situacije na samom stadionu: policija i tamo može primijeniti silu, ali samo naredbom zapovjednika Žandarmaije, kojega treba ovlastiti zapovjednik pokrajinskog MUP-a.

Policija također upozorava da će sve koji u krugu stadiona budu "konzumirali alkohol, penjali se na ogradu ili bacali predmete na teren" promptno izbaciti sa stadiona, a prodaja alkohola je na prilazima stadionu zabranjena od 19 do 24 sata.

"Dolazi nekoliko stotina visokorizičnih hrvatskih navijača"

Romanian Times u izvješću s tiskovne konferencije temišvarske policije održane u utorak ističe riječi policijskih dužnosnika kako očekuju dolazak "nekoliko stotina visokorizičnih hrvatskih navijača" upozoravajući da je Temišvar poznat po brojnoj srpskoj zajednici, stoga policija "očekuje nasilne incidente".

"Dinamovi navijači će biti pod stalnom prismotrom lokalne i hrvatske policije"

Isti izvor piše kako će "hrvatski navijači doći u četvrtak, dan poslije njihove momčadi i cijelo vrijeme će biti pod budnim okom lokalne policije, ali i hrvatskih policijskih dužnosnika."

Predsjednik Temišvara: Dinamovi navijači su poznati po neredima

George Chivorchian, predsjednik Temišvara upoznat je s "aktivnostima" Dinamovih navijača na europskim gostovanjima: "Upoznat sam s tim da njihovi navijači znaju izazvati nerede, ali nakon što sam razgovarao s Dinamovim izaslanstvom koje je došlo na sastanak s nama i policijom, mislim da neće biti nereda prije, tijekom ili poslije utakmice".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara