Tevez: Maradona na klupi nam je najveća motivacija

Tevez: Maradona na klupi nam je najveća motivacija

NAPADAČ argentinske nogometne reprezentacije, Carlos Tevez, poslao je poruku novom izborniku Diegu Maradoni da u ispunjenju svog sna razmišlja glavom, a ne srcem.

Znano je da Maradona ima izuzetno visoko mišljenje o nogometašu Manchester Uniteda, za kojega je u nekoliko navrata znao reći da ga voli poput sina.

Ipak, Tevez smatra da nitko ne bi smio biti favoriziran u izabranoj vrsti, no ujedno je neopisivo sretan što će trenirati pod komandama svog uzora.

"Bit će teško, znam njegov temperament. Potrebno je da odlučuje glavom, ne srcem. Znam da će htjeti sam izaći na teren, jednostavno je takav", kazao je Tevez.

"Teško je posložiti momčad punu zvijezda, čudno će zvučati kada poruči Riquelmeu, Messiju ili meni da ostanemo koncentrirani na dvoboj. Ipak, mislim da bolju motivaciju od njega na klupi reprezentacije ne možemo imati", zaključio je.

Barcelona brine da bi Maradona mogao prečesto zvati Messija    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da Maradona vrlo cijeni Messija i smatra ga nogometašem koji se najviše približio njegovim izvedbama iz zlatnih vremena osamdesetih, ujedno smatrajući da ga ima čemu naučiti, primjerice kolektivnoj igri.

Čim je sam Maradona objavio da je novi selektor reprezentacija "gauča, Barcin je sportski direktor Txiki Begiristain na brzinu nazvao predsjednika argentinske federacije Julija Grondonu i podsjetio ga na dogovor da Messi neće biti pozivan za prijateljske utakmice.

Barcelona i Grondona utvrdili su da Messija, zbog napornog rasporeda i sklonosti ozljedama, ne treba "zamarati" nastupima za Argentinu, osim kad se radi o natjecateljskim susretima. 

"Predsjednik argentinske federacije nadređen je izborniku, tko god on bio. Stoga smatramo da naš dogovor s Grondonom vrijedi i dalje", obznanio je Begiristain.

Misli li se Argentina držati dogovora vidjet će se čim Maradona i njegov prvi suradnik (i mentor) Carlos Bilardo objave popis igrača za prijateljski susret protiv Škotske zakazan za 19. studenog.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara