KRVAVA NAJAVA SP-a U tučnjavi zbog transparenata u Rusiji ubijen navijač

KRVAVA NAJAVA SP-a U tučnjavi zbog transparenata u Rusiji ubijen navijač

Foto: Facebook

SAMO tjedan dana uoči ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva u Rusiji je ubijen navijač.

Eduard Samiškin (30), navijač Jeniseja iz Krasnojarska, ubijen je u Novosibirsku gdje je došao na utakmicu protiv lokalnog Sibira. Gosti su izazvali domaćine na tučnjavu zbog transparenata koje su im navijači Sibira oduzeli u rujnu.

Nakon što je tučnjava završila, prema izjavama očevidaca, samo je jedna osoba stajala na nogama, a Samiškinu nije bilo spasa. U brutalnom obračunu slomljena mu je lubanja i vratna kralježnica i, iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici nisu mogli ništa učiniti.

Organizirane tučnjave manjih skupina navijača u Rusiji su "normalna" stvar, no u toj bolesnoj zabavi navodno je najčešće pravilo da se ne tuče onoga tko leži na tlu, što ovaj put nije bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je utakmica završila rukovali smo se s njima i čestitali su nam što smo putovali 800 kilometara i došli u Novosibirsk. Rekli su nam da nas očekuju duže vrijeme, ali tučnjava nije bila poštena. Napali su nas s leđa", rekao je jedan navijač Jeniseja.

Ubijeni Samiškin iza sebe je ostavio suprugu i sinčića.

"Bio je vesela i pozitivna osoba, voljeni otac i najbolji muž", napisala je njegova supruga na društvenim mrežama.

Huliganizam je jedan od glavnih problema predstojećeg SP-a. Rusi su bili jedna od glavnih priča prošlogodišnjeg Eura nakon što ih je nekoliko stotina demoliralo Marseille i premlatilo višestruko brojnije Engleze. Iako se cijeli svijet boji ruskih huligana, Putinove službe već ih mjesecima privode na obavijesne razgovore, mlate i zatvaraju kako bi SP bio što sigurniji za normalne navijače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara