KRVAVA NAJAVA SP-a U tučnjavi zbog transparenata u Rusiji ubijen navijač

KRVAVA NAJAVA SP-a U tučnjavi zbog transparenata u Rusiji ubijen navijač

Foto: Facebook

SAMO tjedan dana uoči ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva u Rusiji je ubijen navijač.

Eduard Samiškin (30), navijač Jeniseja iz Krasnojarska, ubijen je u Novosibirsku gdje je došao na utakmicu protiv lokalnog Sibira. Gosti su izazvali domaćine na tučnjavu zbog transparenata koje su im navijači Sibira oduzeli u rujnu.

Nakon što je tučnjava završila, prema izjavama očevidaca, samo je jedna osoba stajala na nogama, a Samiškinu nije bilo spasa. U brutalnom obračunu slomljena mu je lubanja i vratna kralježnica i, iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici nisu mogli ništa učiniti.

Organizirane tučnjave manjih skupina navijača u Rusiji su "normalna" stvar, no u toj bolesnoj zabavi navodno je najčešće pravilo da se ne tuče onoga tko leži na tlu, što ovaj put nije bio slučaj.

"Nakon što je utakmica završila rukovali smo se s njima i čestitali su nam što smo putovali 800 kilometara i došli u Novosibirsk. Rekli su nam da nas očekuju duže vrijeme, ali tučnjava nije bila poštena. Napali su nas s leđa", rekao je jedan navijač Jeniseja.

Ubijeni Samiškin iza sebe je ostavio suprugu i sinčića.

"Bio je vesela i pozitivna osoba, voljeni otac i najbolji muž", napisala je njegova supruga na društvenim mrežama.

Huliganizam je jedan od glavnih problema predstojećeg SP-a. Rusi su bili jedna od glavnih priča prošlogodišnjeg Eura nakon što ih je nekoliko stotina demoliralo Marseille i premlatilo višestruko brojnije Engleze. Iako se cijeli svijet boji ruskih huligana, Putinove službe već ih mjesecima privode na obavijesne razgovore, mlate i zatvaraju kako bi SP bio što sigurniji za normalne navijače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara