TK "Marjan" donosi sporne ugovore s djecom, roditelji tvrde da su krivotvoreni

TK "Marjan" donosi sporne ugovore s djecom, roditelji tvrde da su krivotvoreni

Foto: Index

INDEX već duže vrijeme istražuje odnose unutar taekwondo kluba ''Marjan'' iz Splita, ali i relacije kluba s Hrvatskim taekwondo savezom, HOO-om i Gradom Splitom, tako da smo doznali i objavili tekst o istrazi koju provodi USKOK u splitskom taekwondo klubu ''Marjan''.

> Hrvatski taekwondo na udaru USKOK-a: Istražuju se ugovori Olimpijskog odbora s djecom

USKOK je započeo istragu povodom anonimne prijave o krivotvorenim potpisima na ugovorima za razvojni program HOO-a, koje su djeca, članovi splitskog taekwondo kluba ''Marjan'' navodno konzumirala preko kluba. Roditelji tvrde da za ugovore nisu ni znali, kao što nisu bili ni u saznanju da su trošili spomenuta sredstva.

Samo dan nakon objave teksta na stranicama Indexa, na našu mail adresu stiglo je priopćenje iz TK ''Marjan''. U njemu se negiraju optužbe tvrdeći da su roditeljima bili sporni ugovori predočeni i dani na potpis. Te ugovore su poslali u redakciju Indexa i možete ih vidjeti u galeriji.

Roditelji za Index tvrde da to nisu njihovi potpisi i napominju kako je simptomatično da nijedan roditelj nije znao za ugovor s HOO-om. Posebno je zanimljiva uloga kluba Marjan u transakcijama, obzirom da su potpisnici ugovora HOO, HTS i roditelji,  odnosno staratelji. Raspodjela novca iz Razvojnog programa, međutim, ide preko kluba.

Sandro Deak, nekadašnji glasnogovornik HTS-a i glavni tajnik kluba Marjan objasnio nam je da se sredstva troše za turnire koje ne pokriva Grad ni klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudio je primjer turnira u Turskoj, kada je predračun agencije slao direktno HOO-u koji potom refundira troškove.

"Istina je da su djeca plaćala samo kotizaciju, jer smatramo da je bolje da sredstva razvojnog programa ne troše na to, već na turnire. HOO je od mene zahtijevao godišnji plan turnira, koji sam i napravio za 2014. godinu. Prema tom popisu, turnire koje nije pokrivao grad ni klub, pokrivali smo iz  Razvojnog programa. To su namjenska sredstva, napominjem", kazao je Deak.

Roditelji odgovaraju da namjenska sredstva nisu i sredstva kluba. Potpuno su izgubili povjerenje u sustav jer tijekom godina nisu dobili nikakve specifikacije troškova ni ugovore koji su, kako tvrde krivotvoreni. Hrvoje Akrap iz splitskog saveza sportova, navode, kazao im je da troškove turnira HTS-a djeci u cijelosti pokriva grad. Pozivaju da se istraži i ta tvrdnja.

U svakom slučaju, priopćenje TK ''Marjan'' prenosimo u cijelosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara