KORONAVIRUS U SPORTU

Tko laže? Tim zaraženog Dimitrova tvrdi da mu u Zadru nitko nije nudio test na koronu

Tko laže? Tim zaraženog Dimitrova tvrdi da mu u Zadru nitko nije nudio test na koronu
Foto: EPA

GEORGI STOIMENOV, agent Grigora Dimitrova, prvozaraženog tenisača u Zadru, priznao je da su organizatori i igrači napravili velike pogreške tijekom Adria Toura u Zadru i Beogradu.

Stoimenov je gostovao na bugarskoj televiziji gdje je priznao kako su emocije prevladale nad pravilima, kao i da je Dimitrov imao simptome koronavirusa po dolasku u Zadar.

Osjećao slabost i umor

Dimitrov je i prije dolaska u Beograd (iz kojeg je došao u Zadar) bio najrizičniji slučaj jer je dolazio iz SAD-a, a prilikom ulaska u Srbiju nije bio testiran. U Beogradu nije pokazivao simptome, iako je bez objašnjenja propustio press-konferenciju, a prije nego što je otišao u Zadar kratko je boravio u Bugarskoj. U prijevodu, Dimitrov je u manje od mjesec dana prošao četiri zemlje a da se nije testirao na koronavirus.

Prema izvorima srpskog portala B92, Dimitrov se odmah po dolasku u Zadar počeo osjećati loše, iako je svoje stanje opisao kao slabost i umor. Dvaput je odbio testiranje na koronavirus

Đokovićev otac udario po Dimitrovu

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, gostovao je jučer u RTL-u Danas, gdje je za cijelu situaciju oko Adria Toura u Zadru okrivio Grigora Dimitrova.

"Novak je fizički dobro, ali psihički nikome nije dobro, pa ni njemu. Naravno da se ne osjeća dobro, ali takva je situacija. Iz ovoga moramo izaći jači i shvatiti da će proći", rekao je Srđan pa je nastavio:

"Dimitrov je vjerojatno došao bolestan u Zadar, tko zna odakle, to se tako dogodilo. Nije se testirao na vrijeme i mislim da to nije u redu. Nanio je veliku štetu vama u Hrvatskoj i nama kao obitelji, a i Srbiji. Mi ćemo sve napraviti da u budućnosti u normalnom vremenu ponovimo cijeli turnir i sa zadovoljstvom ćemo se tada vratiti", rekao je tata Đoković.

Reakcija Bugarovog tima

Na njegovu izjavu odlučio je uzvratiti menadžer Dimitrova Georgi Stoimenov. On je rekao kako Dimitrovu ni u Beogradu ni u Zadru nije ponuđeno da se testira.

"Želim vam priopćiti nešto, a u vezi s onim što je Srđan Đoković izjavio za hrvatsku televiziju. Grigor je sletio u Beograd nakon što je tri mjeseca bio u izolaciji. Ni u Beogradu ni kasnije u Zadru mu nije ponuđeno ili traženo od njega da se testira na koronavirus", rekao je Stoimenov pa dodao:

"Organizatori turnira su ti koji su zaduženi za sigurnost turnira i oni su ti koji su zaduženi za kreiranje pravila koja se moraju poštovati. Grigor je strogo poštovao sva pravila od strane organizatora turnira i postojeće zakone i pravila kada je prelazio granice između Bugarske, Srbije i Hrvatske."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Георги Стоименов: ⁠"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград, след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватска) му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус. ⁠ ⁠ Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват. ⁠ ⁠ Григор стриктно е спазвал всички праила наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватска."⁠ ⁠ Още по темата, четете в линка от нашето Био

Objavu dijeli Tenniskafe.com (@tenniskafecom)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara