hnl

Torcida poslala brojne poruke i bakljadom prekinula derbi

Torcida poslala brojne poruke i bakljadom prekinula derbi
Foto: Index.hr, Miranda Cikotic/PIXSELL

RIJEKA je slavila u Jadranskom derbiju s 4:0 protiv Hajduka u sklopu 17. kola HT Prve lige.

Velik broj baklji upaljen je u prelasku s 28. na 29. minutu utakmice te je nekoliko minuta gorjela cijela sjeverna tribina Poljuda. Nakratko je bila i smanjena vidljivost na terenu zbog dima, ali je glavni sudac Fran Jović pustio da se igra bez sekunde prekida. 

Torcida je potom u nastavku utakmice istaknula brojne poruke u borbi protiv novog Zakona o navijačima.

"Kriminalce kapuljačama skrivate, navijačima šalove skidate", "Što ćemo gospodo s vašom zlatnom dicom?", "Nijedan sistem nije ugasio sjevera glas, borit će se protiv novog zakona svaki od nas", "Mi smo jedno, a vi skupite koaliciju", "Dabogda vam dica bili navijači", "Novi zakoni se kroje, a navijače se za pravdu bore".

Zanimljivu poruku dobio je i trener Hajduka Damir Burić, ali s istočne tribine Poljuda. "S ponistre se vidi otpremnina", izvješeno je nasuprot svečane lože.

Jasno transparent aludira na pjesmu Olivera Dragojevića "Piva klapa ispo' Volta" u kojoj je opjevao otok Šoltu što je i Burićev nadimak.

Novu veliku bakljadu Torcida je imala u svom uobičajenom vremenu, oko 60. minute utakmice, kad je Jović nakratko morao prekinuti susret zbog dima koji je otežavao vidljivost na terenu.

Na Poljud je stiglo i oko 200-tinjak pripadnika Armade.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara