"Trebamo se natjecati u humanitarnom radu, a ne tko vozi bolji automobil"

HRVATSKI teniski velikani Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić stigli su u Sarajevo, gdje će u petak s početkom u 18 odigrati humanitarni egzibicijski meč pred prepunim tribinama olimpijske dvorane Zetra.

Posjet Sarajevu najavio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a prihod meča, kako je poznato, biti će uplaćen klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), s namjenom za Program liječenja djece oboljele od raka. Naši su se tenisači već odrekli honorara u iznosu od 55 tisuća KM, koji je uplaćen na račun Pedijatrijske klinike KCSU-a čime je omogućena nabava neophodne opreme za liječenje najmlađih pacijenata, prenosi bosansko-hercegovačka agencija FENA.

U Sarajevu je uoči dolaska našeg teniskog dvojca zavladala prava euforija, karte su planule u nekoliko dana, a na tribinama se očekuje čak do pet i pol tisuća gledatelja. Ivanišević i Ljubičić sastali su se u sarajevskom Domu mladih Skenderija sa premijerom Kantona Sarajevo Samirom Silajdžićem, koji im se zahvalio za njihov doprinos razvoju tenisa u Sarajevu i čitavoj BiH.

Prijemu je prisustvovao i tamošnji ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović, ustvrdivši kako će Sarajevo večeras odgledati povijesni meč, jer bi mnogi veći gradovi od Sarajeva poželjeli vidjeti jednog pobjednika Wimbledona te petog igrača svijeta.


Ivanišević i Ljubičić izrazili su na press konferenciju upriličenoj povodom njihovog dolaska veliko zadovoljstvo zbog sudjelovanja u ovom značajnom događaju.

"Lijepo je da na taj način možemo pomoći bolesnoj djeci. Djeci je zdravlje najvažnije, jer bez zdravlja nema sreće. Volio bih da se ljudi natječu tko će više dati u humanitarne svrhe, a ne tko ima bolji automobil." - podvukao je prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić, koji je zbog djece Sarajeva otkazao nastup na ATP turniru u Dubaiju.

Naši su tenisači u petak također položili vijence i na spomen-obilježje na Markalama, gdje su odali počast žrtvama agresije na BiH.

D.R.
Foto: Sarajevo-x

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara