Trener Orlanda objasnio zašto Hezonja igra manje od ostalih "rookieja"

Trener Orlanda objasnio zašto Hezonja igra manje od ostalih "rookieja"

Foto: Hina

MARIO HEZONJA ima vrlo nekonstantne minute kao igrač prve godine u NBA ligi. U jednoj utakmici zabije 11 poena, ali provede 15 minuta na parketu. U sljedećoj uzme dva šuta na utakmici, ubaci dva poena, ali odigra 21 minutu. Mnogi se čude zašto 5. pick NBA drafta nema minute kao ostali novaci u ligi. Trener Orlanda rekao je kako ta činjenica ima najviše veze s njegovom kvalitetom obrane:

"Marija smo birali s namjerom da postane igrač koji je dobar u oba smjera, u napadu, ali i obrani. Činjenica je da nema puno takvih u NBA ligi. Također, ekipe mogu igrati dobru obranu ako nemaju vrhunske obrambene igrače, ali moraju imati dobar obrambeni sustav. Opet, s druge strane imate igrače poput Klaya Thompsona i Jimmyja Butlera, kvalitetne napadače, ali igrače koji te apsolutno mogu zaustaviti u obrambenom segmentu igre. Naš je cilj za Marija da u budućnosti postane takav igrač. Pomažemo mu da pronađe konstantu u obrani", pričao je Skiles, a izjave prenosi Orlando Sentinel. 

"Nemamo nikakve sumnje da će postati dobar igrač u oba smjera, samo je pitanje vremena. Imao je trenutaka kada je igrao stvarno dobru obranu. Također, kao tipični "rookie" ima trenutaka kada ne igra dobru obranu. Što se tiče napada, tu je već jedan od najboljih naših igrača", rekao je Skiles.

Hezonja: Slažem se s trenerom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi igrači se ne bi složili s ovakvim mišljenjem svoga trenera, ali Hezonja je potpuno svjestan da je Skiles u pravu. Kako i sam kaže, svaki trening je korak naprijed za njega:

"Možda ga ljudi ne razumiju kada kaže da sam dugoročni projekt ove franšize, ali to je istina. Nemam nikakvih problema s tim jer ga razumijem. Svaki dan je novi korak unaprijed za mene. Želim naučiti igrati u napadu i u obrani. Trener to želi, ali i ja. Želim sve naučiti. Želim biti dobar u svakom detalju igre. Tako da je svaki trening nova prilika za poboljšanje", govori Hezonja.

Puno navijača smatra kako Skiles nema povjerenja u igrače koji su u prvoj sezoni u NBA ligi, ali to jednostavno nije istina. Kao trener Bullsa Skiles je tadašnjem rookieju, Benu Gordonu dao toliko povjerenje da je Gordon postao najbolji šesti igrač lige u sezoni 2004/05. Kao trener Bucksa, Brandon Jennings mu je startao 82 utakmice kao novak, a Luc Mbah a Moute 51 utakmicu. 

Skiles je davao povjerenje novacima u prošlosti. Sad je stvar na Hezonji da to povjerenje zasluži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara