Tunis podržava kandidaturu Rijeke za "MIR 2009."

IZASLANSTVO Organizacijskog odbora za pripremu i isticanje kandidature Grada Rijeke za organizaciju 16. Mediteranskih igara 2009. godine (MIR 2009) na čelu sa predsjednikom Organizacijskog odbora i gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom protekla dva dana boravilo je u službenom posjetu Olimpijskom odboru Tunisa.

U sastavu izaslanstva bili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i dopredsjednik Organizacijskog odbora Zlatko Mateša, te članovi Luciano Sušanj i prof.dr. Osman Muftić.

Izaslanstvo je danas razgovaralo s ministrom sporta u tuniškoj vladi i predsjednikom Tuniskog olimpijskog odbora Abdelrahimom Zouarijem koji je ujedno i savjetnik predsjednika Tunisa dr. Mohamedom Gueddicheom. Tema razgovora bila je organizacija Mediteranskih igara koje su se u toj zemlji održale 2001. godine, a vođeni su i razgovori o bilateralnoj suradnji Tunisa i Hrvatske na području sporta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik OO-a MIR-a 2009. Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo nakon obavljenih razgovora na kojima je predsjednik Tuniškog olimpijskog odbora dao potporu gradu Rijeci za dobijanje domaćinstva 16. Mediteranskih igara.

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Nacionalni centar za sportsku medicinu, Olimpijski stadion "7 novembre" u mjestu Rades, atletski stadion, te Mediteransko selo u kojemu su bile smještene delegacije prilikom održavanja MI u Tunisu 2001. godine.

Međunarodni odbor Mediteranskih igara konačnu odluku o gradu domaćinu 16. Mediteranskih igara donijet će u listopadu ove godine u španjolskoj Almeriji, a konkurenti Rijeke su talijanska Pescara i grčki grad Patras.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara