Turska bijesna zbog FIFA-ine "politički motivirane" kazne

KOMPLETNA turska javnost ogorčeno je reagirala na drakonsku kaznu koju je međunarodna nogometna federacija odrezala nogometnoj reprezentaciji Turske, koja sljedećih šest utakmica ne smije igrati kod kuće.

"Sukob Civilizacija", stoji u naslovu islamski orjentiranog dnevnika Yeni Safak. "Rastuća vjerska napetost u Europi ogleda se u odlukama disciplinske komisije FIFA-e", piše u nastavku teksta.

Kazna se odnosi na službene, a ne prijateljske utakmice, što znači da Turska kompletan kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2008 mora odigrati u gostima. Posebno im teško pada što neće moći "prijateljski ugostiti" Grčku, s kojom su u istoj skupini.

Neke novine su objavile broj telefona predsjednika FIFA-e Seppa Blattera i apelirale na čitatelje da ga zovu i šalju protestna pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o neprihvatljivoj , politički motiviranoj odluci:" - izjavio je državni ministar sporta Mehmet Ali Sahin.

Uz zabranu igranja na domaćem terenu, još su i dva ključna igrača reprezentacije Alpay Ozalan i Emre Belozoglu kažnjeni sa po 6 utakmica zabrane igranja, a nogometni Savez mora uplatiti i 200 tisuća švicarskih franaka.

Teški danak Turska mora platiti zbog masovne tučnjave nakon utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Švicarske u studenom prošle godine u Istanbulu, kada je na terenu, ali i posebno u tunelu stadiona izbila tučnjava kafanskih razmjera. Tada su deblji kraj izvukli Švicarci, ali je vidljivo tko je na kraju nastradao od organizacije kojoj je na čelu Švicarac.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara