BOKS

Turskog boksača proglasili teroristom zbog kontakta s Hakanom Sukurom

Turskog boksača proglasili teroristom zbog kontakta s Hakanom Sukurom
Foto: Screenshot

TURSKA nogometna legenda Hakan Sukur već je odavno stigmatizirana kao državni neprijatelj u domovini zbog kritiziranja predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, ali takav status imaju i svi koji su s njim u kontaktu.

Uvjerio se u to Ünsal Arik, turski boksač s boravištem u Njemačkoj. Njih su dvojica u redovitom kontaktu, a Sukur ga je više puta spomenuo u nedavnom intervjuu.

To je izazvalo bijes među Erdoganovim pristašama, koji su boksača uskoro počeli vrijeđati i tražiti od njega da se odrekne bilo kakve veze s nogometašem bliskim Gülenovom pokretu, koji erdoganovci smatraju terorističkom organizacijom.

Arik je na Twitteru objasnio situaciju.

"Mnogi ljudi su me pitali zašto se pojavljujem u Sukurovim intervjuima. Kao što Bog zna, ne bježim od humanosti. Da, u kontaktu sam s Hakanom. Dok god nema dokaza, nikog neću nazivati teroristom ili izdajnikom", napisao je boksač.

U razgovoru za Bild ispričao je što je uslijedilo.

"Onda je sve eksplodiralo. Začas sam izgubio 4000 pratitelja. U komentarima su me vrijeđali kao terorista i, što je još gore, tražili da vratim putovnicu i više nikad ne boksam za Tursku. Sve te uvrede samo zato što sam u kontaktu s njim", rekao je Arik, ali nije se dao obeshrabriti.

"Za mene je Hakan i dalje živa legenda i ostat ću u kontaktu s njim", rekao je Arik, 39-godišnjak s 28 pobjeda u 30 profesionalnih borbi.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara