Portugalski čudotvorac: Hvala Bogu i ocu, ma gdje bio s hrpom piva

Portugalski čudotvorac: Hvala Bogu i ocu, ma gdje bio s hrpom piva

Foto: Getty Images / Guliver image

FERNANDO SANTOS, izbornik Portugala, s razlogom je slavljen kao najzaslužniji za podvig njegove momčadi. Osvajanje europskog naslova izmamilo je osmijeh na njegovo uvijek kameno lice.

"Naravno da sam presretan. Prije svega želim zahvaliti Bogu što je bio uz nas, mojoj ženi, majci, unuku. Mom ocu ma gdje sada bio s hrpom piva. Posebno želim zahvaliti mojim brojnim prijateljima u Grčkoj." slao je Santos na sve strane zahvale i pozdrave.
 
Jednom čovjeku se posebno naklonio: "Cristiano je nevjerojatan primjer i uzor. Prvo je dao sve od sebe kako bi ostao na terenu iako nije mogao ni hodati. U svlačionici je bio naša velika snaga, pomagao je svim igračima i to je definicija momčadskog duha."
 
Santos inzistira upravo na tome, timski, zapravo obiteljski duh i atmosfera, u kojoj je on strogi ali pravedni otac: "Uvijek sam isticao da smo momčad i nikad pred mojim igračima ništa ne krijem, kažem im sve što mi je na umu."
 
Otkrio je i kako ih je motivirao na najveći uspjeh u povijesti portugalskog nogometa: "Stalno sam im ponavljao da je neupitan naš veliki talent, ali da se moramo boriti i trčati više od protivnika te biti koncentriraniji. Ova nevjerojatna skupina igrača vjerovala je kada sam im govorio da možemo osvojiti Euro."
 
Santos je teško nalazio riječi za opisati kako je izgledalo kada su navijači u svlačionici postajali svjesni što su uspjeli: "Te emocije je nemoguće opisati, jednostavno, preplavila nas je nevjerojatna euforija."
 
Brojnim kritičarima koji njega i momčad napadaju zbog negativne taktike, Santos je ovako odgovorio: 
 
"Bili smo mirni poput golubica i mudri kao zmije."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara