U Makarskoj startaju "Biseri Dalmacije"

U MAKARSKOJ će 1. travnja kvalifikacijama započeti ciklus teniskih turnira pod imenom "Biseri Dalmacije", na kojima će se veliki broj hrvatskih i inozemnih tenisačica boriti za WTA bodove.

Na četiri turnira okupit će se oko 140 igračica iz 25 zemalja. Nakon otvaranja u Makarskoj, slijede turniri u Dubrovniku, Cavtatu i Hvaru.

U svijetu iznimno cijenjen ciklus ITF satelita "Biseri Dalmacije" nastao je prije osam godina kao sportsko-turistički projekt u službi promocije Hrvatske i njezinih ljepota, kazao je direktor turnira Zlatko Foglar. Dodao je kako je kvaliteta turnira iz godine u godinu rasla i organizacijski i sportski, no ova će godina biti krizna zbog rata u Iraku. Ratne prilike uzrokovale su otkazivanja nekih igračica već na prvom turniru u Makarskoj, o čemu su govorili predstavnici organizatora Tonči Andrijašević i Žarko Skender.

Direktor Foglar je izrazio žaljenje zbog otkaza, ali je naglasio kako će novonastala situacija pogodovati hrvatskim tenisačicama, kojih će u glavnom turniru u Makarskoj biti šest, a u kvalifikacijama čak 22.

U proteklih osam godina na "Biserima Dalmacije" su nastupale neke od tenisačica koje su sada u svjetskom vrhu poput Belgijanke Justine Henin, Ruskinja Nadežde Petrove i Anastazije Miškine, Slovenki Katarine Srebotnik i Tine Pisnik, te hrvatskih Fed Cup reprezentativki Silvije Talaje i Jelene Kostanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara