U potrazi za utjehom: Vratar Medveščaka trijeznio se u policijskoj postaji

U potrazi za utjehom: Vratar Medveščaka trijeznio se u policijskoj postaji

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

NAVIJAČIMA Medveščaka vjerojatno neće najbolje pasti što je njihov miljenik Robert Kristan noć proveo u 1. zagrebačkoj policijskoj postaji.

Kristan je naime bio žrtva policijske kontrole u noći nakon domaćeg poraza od Grazzera u doigravanju. Alkotest je pokazao čak 1,8 promila i vratar Medveščaka završio je u postaji na triježnjenju, kako to već procedura nalaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su mnogi bili u uvjerenju da se Kristan pridružio članovima kluba koji su gorak okus nakon poraza pokušali oprati na proslavi rođendana Marka Belinića, člana uprave Medveščaka, on nije bio u spomenutom društvu. Ujutro je s klupskim odvjetnikom posjetio sutkinju na prekršajnom sudu, i dobio je minimalnu, uvjetnu kaznu s obzirom na suradnju s policajcima i činjenicu da do sada nikada nije kažnjavan. Kristan je surađivao s policijom, a izrečena mu je kazna od osam dana zatvora u slučaju da isti prekršaj ponovi u narednih šest mjeseci. Javnosti i medijima obratit će se u petak, a prihvatit će i eventualnu kaznu kluba, o kojoj će Stegovna komisija razgovarati po dogovoru s trenerom Tedom Satorom.

Kristanovi kolege kažu da se on kaje zbog neugodnosti koje je prouzročio, svjestan da je nanio štetu svom, ali i ugledu kluba.

"Zbog dobrog ponašanja igrača na mjestu događaja i suradnje s policijskim redarstvenicima  te iz razloga što nikad prije nije bio sudski osuđivan, izrečena mu je najmanja kazna predviđena za ovaj prekršaj. No, klub u potpunosti osuđuje ovakvo nesportsko ponašanje igrača, te će vodstvo kluba u suradnji sa klupskom Stegovnom komisijom već u petak poslijepodne odlučit o sankcijama za igrača. Odluku o igračevu statusu u Klubu obzirom na predstojeće utakmice doigravanja donijet će trener u dogovoru sa svojim suradnicima i vodstvom Kluba", prenio nam je Ranko Vučinić, klupski glasnogovornik, stav vodstva Medveščaka,

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara