REGIJA

U Srbiji izbio skandal zbog namještanja utakmica, nekoliko klubova kažnjeno

U Srbiji izbio skandal zbog namještanja utakmica, nekoliko klubova kažnjeno
Foto: EPA

U Srbiji je izbio ozbiljan skandal vezan uz namještanje utakmica. U pitanju je osam susreta iz Superlige i Prve lige Srbije, a najveće ime je Partizan koji, doduše, nije apostrofiran kao klub koji se bavio nečasnim radnjama, već su isključivo to radili njegovi protivnici.

Sporna je pobjeda Partizana nad Dinamom iz Vranja rezultatom 6:0. Zanimljivo je da su predmet UEFA-ine istrage upravo Vranjanci, koji se dovode u kontekst sumnjivog klađenja na čak četiri utakmice, piše Kurir. 

Sumnjaju da je njihov vratar sudjelovao u namještanju

Klub je nakon ove utakmice čak optužio svog golmana Uroša Đurića za sumnjive intervencije, sada se čini da to nije bilo slučajno. 

"Sumnjali smo da je naš golman Uroš Đurić prodao utakmicu i imali smo dokaze da je sudjelovao u tome s još nekoliko igrača. Oni su odmah suspendirani. Željeli smo zaštititi klub i ograditi se od takvih pojedinaca jer ime kluba nitko neće prljati i dovoditi u negativan kontekst", rekao je Antić za Žurnal te dodao:

"Saznali smo da je desni bek Lazar Đokić sve organizirao, a kako je Đurić zapao u dugove, bio je primoran prodati utakmicu. U sve to je bio umješan i branič Jovan Zucović. Nisam vidovit, ne mogu znati tko je od igrača spreman ili u stanju tako nešto napraviti. To se može dogoditi svakom klubu."

Sustav ranog uzbunjivanja kao temelj istrage

"Disciplinci FSS-a su dobili informacije nadležnih organa UEFA-e i one se tiču ugrožavanja integriteta nogometnih utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije", navode iz Nogometnog saveza Srbije. 

UEFA je povukla ove korake na temelju sustava ranog uzbunjivanja o sumnjivom klađenju. Epilog su novčane sankcije Nogometnog saveza Srbije, o kojima pišu Novosti.

Proleter iz Novog Sada je kažnjen s 20 tisuća eura, Dinamo iz Vranja s 13 tisuća, a Sinđelić će morati platiti 17 tisuća eura. Zemunu i Budućnosti iz Dobanovaca je samo upućena opomena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara