U "tijesnom" veleslalomu Ivica uzeo nove bodove

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ završio je deseti u veleslalomu u Hinterstoderu, a pobjednik je Philipp Schoerghofer. Drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Jansrund sa +0,17, a treći je Carl Janka tri stotinke sporiji.

> Tijek utrke

Kostelić nastavlja osvajati bodove u svim disciplinama i time čvrsto drži i dalje uvjerljivo vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

Kostelić je na veleslalomu u Hinterstoderu bio 10.  na kraju i tako uzeo novih 26 bodova koja su prilično bitni u konačnoj utrci za veliki Kristalni globus. Važno je i da Aksel Lund Svindal, možda najveći konkurent Ivici u toj borbi, nije napravio veliki plus budući da je kao osmi uzeo 32 boda.

"Nije loše, drugi rezultat sezone u veleslalomu. Na žalost, propustio sam bolji plasman. Da nije bilo greškice pri kraju drugog 'laufa', kod malog skoka, bilo bi odlično. No, i ovaj rezultat je jako dobar, a možda sam danas imao malo manje energije. Za ovaj tjedan stvarno nije loše, jer je ukupna bodovna razlika povećana", riječi su kojima je današnji veleslalomski nastup prokomentirao Kostelić.

Poslije prve vožnje je Ivica bio na 14. mjestu, a u drugom laufu je bio još nešto bolji, te je popravio ukupni plasman. No, mnogi od skijaša koji su bili brži u prvoj vožnji su gadno griješili tijekom "drugog poluvremena" vožnje u Hinterstoderu, pa su na kraju gledali Ivici u leđa.

Pobijedio je austrijski skijaš Philipp Schoerghofer, na opće oduševljenje domaćih navijača. U danu kada se teže ozlijedio Hirscher, a Benjamin Raich gadno kiksao u drugoj vožnji, stvar je spasio Schoerghofer koji je time došao do prve pobjede u karijeri, u Svjetskom kupu. Drugo mjesto je na kraju osvojio Norvežnin Kjetil Jansrud sa samo 17 stotinki zaostatka, a dokaz da je u nedjelju bilo itekako napeto su zaostaci trećeg Carla Janke (20 stotinki) i četvrtog Hannesa Reichelta (21 stotinka).

Ivica je u redoslijedu veleslaloma na 11. mjestu, ali što je bitnije prvi je u ukupnom redoslijedu sa 1249 boda. Drugi Didier Cuche ima 725, a treći Aksel Lund Svindal 713.

Spomenimo da je do kraja Svjetskog kupa ostalo još deset utrka.

Rezultati, veleslalom u Hinterstoderu:

1. Philipp Schörghofer (Aut) 2:46.44

2. Kjetil Jansrud (Nor) +0.17

3. Carlo Janka (Švi) +0.20

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.21

5. Marc Berthod (Švi) +0.41

...

10. Ivica Kostelić (Hrv) +0.67

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1249

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Didier Cuche (Švi)725

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 713

4. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

5. Romed Baumann (Aut) 575

...

59. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 94

...

130. Tin Široki (Hrv) 8

...

135. Dalibor Šamšal (Hrv) 7

...

 

Redoslijed u veleslalomu:

1. Ted Ligety (SAD) 323

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 297

3. Cyprien Richard (Fra) 253

...

11. Ivica Kostelić (Hrv) 107

...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara