U Zagreb dolazi 1200 Arsenalovih navijača "obiteljskog tipa"

U Zagreb dolazi 1200 Arsenalovih navijača "obiteljskog tipa"

ARSENALOVA delegacija posjetila je Maksimir kako bi usuglasila tehničke detalje oko dolaska jedne od najboljih europskih momčadi. Tvrde kako u Zagreb dolaze jedni od najuzornijih engleskih navijača, koji većinom na utakmice dolaze s obiteljima.

Delegacija je došla u najjačem sastavu; David Miles, glavni operativac i tajnik kluba, Sue Cambell koja je zadužena za navijače, zatim stručnjak za navijače Richard Wooltord iz Metropolitan policije te Doug Hopkins iz Engleskog nogometnog saveza.

Očekuje se između 1200 navijača koji bi sljedeći četvrtak trebali doputovati u Zagreb, a razgovaralo se većinom o sigurnosnom aspektu njihovog dolaska.

"Naravno, prije svega pretpostavljamo da će Dinamo proći Ekranas, moramo biti oprezni i najkorektnije odraditi utakmicu kako bi sljedećeg tjedna dočekali Arsenal." - kazao je Damir Vrbanović te upozorio kako su Arsenalovi navijači koji dolaze u Zagreb "obiteljskog tipa, izrazito civilizirani i korektni".

Engleski klub ima listu navijača koja putuje s njima po svijetu, imaju njihove brojeve putovnica te će u Maksimiru znati njihova imena i prezimena. Engelski navijači moći će kupiti karte samo preko kluba, jer u Arsenalu na svojoj tribini žele besprijekorni red i mir.

Dio navijača je bio na utakmici Škotska - Hrvatska, te Arsenalova delegacija tvrdi kako nose lijepe uspomene iz Zagreba, da su se ovdje sjajno proveli.

"Ne dolaze po probleme, već navijati i družiti se. Tretiraju dolazak u Zagreb kao izlet." - dodao je Vrbanović.

U Maksimiru će osigurati južnu tribinu za njihove navijače, a očekuje se oko 33,000 gledatelja. Karte za utakmicu s Arsenalom će u prodaji biti od četvrtka, interes je naravno velik. Cijene su po 60, 100, 150, 300 i 400 kuna.


Damir Vrbanović, glavni direktor Dinama

Susret najvjerojatnije u utorak od 21.00

Termin utakmice još nije definivno određen, a vjeruje se kako će se igrati u utorak.

"Do 12 sati u utorak moramo odrediti točan termin. Po prvi puta imamo privilegiju sami odrediti kada igramo, s našim utakmicama se u Engleskoj sada trguje. Najvjerojatnije će se igrati u utorak od 21.00." - dodao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal će dan uoči utakmice oko 18 sati doputovati u Zagreb te će biti smješteni u hotelu Sheraton. Interesantno je da Arsene Wenger neće održati trening prije utakmice, što u Maksimiru ne pamte. Naime, trener Arsenala nikada ne održava trening u gostima, te radije u to doba šeće sa svojim igračima i opušta ih.

Dinamo će u oba susreta s Arsenalom, kako je dogovoreno, igrati u plavim dresovima, a Englezi u crvenim.

Emirates za utakmicu s Dinamom rasprodan

Novi Emirates stadion, na kojem će Dinamo biti prvi europski gost, bit će popunjen do zadnjeg mjesta. Ulaznice za susret sa Zagrepčanima su već rasprodane, a za Dinamove navijače će biti osigurana dva sektora u kutu, koja mogu primiti oko 2000 navijača. U klubu očekuju oko 1500 navijača koji će ih bodriti u Londonu.

Cijene ulaznica za navijače koji će 23. kolovoza otići na "gostovanje" u London bit će oko 350 kuna.

"Moramo apelirati na naše navijače, da je bacanje baklji kod njih nezamislivo te da svi koji imaju takve namjere moraju znati da kamere sve snimaju te svjesno idu protiv interesa kluba." - kazao je Vrbanović, a apel se odnosi na utakmicu s Ekranasom te obje s Arsenalom.


Siniša Jagodić, član uprave za komunikacije

Nove cijene karata za utakmice Prve HNL

Ulaznice za utakmicu protiv Ekranasa (srijeda, 20.30) mogu se kupiti na Kvaternikovom trgu te na južnoj blagajni po cijenama 30, 60, 80 i 150 kuna. Iste cijene bit će i za predstojeću sezonu Prve HNL.

"Cijene smo malo korigirali, klub dugo vremena nije mijenjao cijene, to nam je bitan izvor prihoda. Molim navijače i prijatelje Dinama za razumijevanje, jer je za uspješan i europski Dinamo potreban i taj izvor financiranja." - kazao je Siniša Jagodić.

Ekranas će u utorak navečer trenirati na maksimirskom stadionu nakon Dinama.

Tekst, foto: Srđan Hebar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara