REGIJA

UEFA: Ni najveći saveznik Srbije neće igrati s Kosovom

UEFA: Ni najveći saveznik Srbije neće igrati s Kosovom
Foto: Gulliver / Getty Images

NAKON što je UEFA objavila da na Euru sljedeće godine Kosovo i Srbija neće moći biti u istoj skupini ako se plasiraju na EP, iz Nyona dolazi obavijest o još jednoj državi čiji predstavnici neće igrati protiv kosovskih.

UEFA-ina komisija za izvanredne situacije na sastanku na kojem se razmatralo o tome da kosovski klubovi i reprezentacije igraju s ruskima je, uzimajući u obzir sigurnosne rizike vezane za te utakmice, odlučila da se momčadi ove dvije države ubuduće razdvajaju prilikom ždrjebova za kvalifikacije i grupne faze UEFA-inih natjecanja.

Ovo pitanje pokrenuto je nakon što su u kvalifikacijama za EP za žene Kosovo i Rusija izvučeni u istu skupinu, poslije čega je UEFA odlučila da će se obje utakmice igrati na neutralnom terenu.

Kako bi se takve neugodnosti izbjegle u budućnosti, donesena je odluka da nakon srpskih ni ruske momčadi ne mogu igrati s kosovskima. Jasno, razlog je taj što je Rusija glavni saveznik i "stariji brat" Srbije, koja ne priznaje neovisno Kosovo te ga i dalje svojata. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara