UEFA ozbiljno shvatila prijetnje novim prekidom: Prvi čovjek za sigurnost u Bordeauxu

UEFA ozbiljno shvatila prijetnje novim prekidom: Prvi čovjek za sigurnost u Bordeauxu

Foto: Hina

ČINI se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu utakmice hrvatske reprezentacije.
 
Premda je i do sada policija bila na svakom koraku, bojazan oko novih nereda očito je natjerala i Francuze da ozbiljnije shvate svoje propuste u organizaciji utakmice Hrvatska - Češka.
 
UEFA je u Bordeaux poslala svog "prvog sigurnjaka" kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je neobično puno specijalne policije naoružane i gas maskama. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, a najavljene su daleko strože kontrole na ulazima za gledatelje.
 
Policija bi svoje ljude trebala imati i među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski nacionalni sindikat je pozvajući se na svoje izbore objavio kako će huliganu pokušati napasti suca sredinom prvog poluvremena.
 
Hrvatski nogometni savez je pozvao navijače da večeras korektnim navijanjem pruže potporu našoj reprezentaciji u zadnjem susretu u skupini D.
 
"Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije", stoji u pozivu HNS-a.
 
Što se tiče atmosfere u gradu ona je sjajna. Bordeaux u raspjevanom raspoloženju dočekuje utakmicu. Fešta je počela još sinoć kada su Španjolci i Hrvati okupirali kafiće u središtu grada. Sve se nastavilo danas kada je gradska "promenada" Rue Sainthe Chaterine bila prepuna "kockica" i španjolskih navijača. Dva sata prije početka utakmice masa navijača se počela slijevati prema stadionu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara