UFC ranking: Miočić skočio za jedno mjesto, Jones preuzeo vrh ljestvice

UFC ranking: Miočić skočio za jedno mjesto, Jones preuzeo vrh ljestvice

Foto: Fightsite

POSLJEDNJI UFC-ov event koji je obilježila sjajna borba između Robbieja Lawlera i Carlosa Condita, kao i pobjeda Stipe Miočića, donio nam je promjene na UFC-ovim ljestvicama. Najznačajnija bi bila ona na P4P ljestvici gdje je Jon Jones, pomalo neshvatljivo, preuzeo vrh od Demetriousa Johnsona.

Unatoč sjajnim dvobojima na UFC-u 195, najznačajnije promjene, kao što to često biva, su one koje uključuju borce koji nisu ni nastupali. Tako je na najnovijoj “pound-for-pound” ljestvici, Jon Jones, bivši prvak u poluteškoj kategoriji, preuzeo prvu poziciju od kralja muha kategorije Demetriousa Johnsona.

Nema sumnje da je bivši prvak borac koji bi zaslužio predvoditi ovu ljestvicu, ali možda ne baš u ovom trenutku. Naime, Jones je posljednju borbu odradio prije godinu dana kada je svladao Daniela Cormiera, a to bi ipak trebala biti prevelika pauza za dodjeljivanje ove titule.

Od ostalih promjena istaknimo i skok Lawlera na peto mjesto iste ljestvice, kao i napredak Stipe Miočića na ljestvici izazivača u teškoj kategoriji. Stipe je sada na drugom mjestu iza Caina Velasqueza te ispred Alistaira Overeema.

Cijeli renking pogledajte ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara