UGLEDAN STRUČNJAK BRANI MIOČIĆA "On je svjetlosnim godinama ispred Ngannoua, kako to ne razumijete?"

UGLEDAN STRUČNJAK BRANI MIOČIĆA "On je svjetlosnim godinama ispred Ngannoua, kako to ne razumijete?"

Foto: Screenshot

STIPE Miočić u noći na nedjelju može postati prvi čovjek u povijesti UFC-a koji je obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Amerikanac hrvatskih korijena će se na UFC-u 220 u Las Vegasu boriti protiv zastrašujućeg Francuza Francisa Ngannoua, kojeg UFC uoči velike borbe promovira puno više od Miočića.

Upravo to nije jasno Danu Hardyju, uglednom MMA analitičaru, koji je emisiji Inside The Octagon potpuno stao na stranu Stipe Miočića. On i John Gooden su u emisiji koja se smatra najboljom u svijetu MMA-a do detalja analizirali oba borca i Hardy je zdušno branio branitelja naslova.

"Svi su strašno entuzijastični oko Ngannoua i potpuno zaboravljaju što je Miočić sve napravio. Ne mogu vjerovati da ga svi toliko podcjenjuju. Da, Francis je strašan udarač, ali Stipe se s takvim tipovima u karijeri već susretao i njemu to nije ništa novo. Ngannouov postotak nokauta je 64, a Miočićev 76 posto. Stipe je nokautirao 13 od 17, a Ngannou 7 od 11 svojih protivnika. Pa to valjda nešto govori", rekao je Hardy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica smatraju da izazivač u arsenalu ima zapravo samo jedan udarac, dok Miočić raspolaže s puno više rješenja.

"Miočić također ima sjajan boksački background, a u karijeri je već bio testiran u borbama u pet rundi. Ngannou se umara već nakon prve i ako mu ne upali plan A imat će puno problema. Na kraju dana, sve se svodi na tehniku, a tu je Miočić svjetlosnim godinama ispred Ngannoua. Njegova jedina šansa je ta nevjerojatna fizička snaga", rekao je Hardy i onda komentirao Ngannouov službeno najjači udarac na svijetu.

"To su testirali na jednom novom institutu, koji je tek počeo s radom. Tu nema nikakvih varijabli, bila je riječ o stacionarnoj meti koja se može namjestiti kako hoće. Ništa mu ne vraća udarac i ništa ga ne ometa. Zanima me koga su još testirali. Baš me zanima kako bi Mark Hunt prošao na tom njihovom testiranju, a možda bi čak i Stipe srušio njegov rekord. Ngannou je savršen zamorac za testiranje te njihove opreme", rekao je poznati MMA analitičar.

Prema kladionicama, Ngannou je veliki favorit. Na njegovu pobjedu koeficijent je 1,65, dok je na Miočića čak 2,30.

"Meni to nije jasno. Stipe je sjajna oklada. Ne vidim po čemu to Ngannou ima prednost pred njim. Čak i da pobijedi, morao bih vidjeti još puno njegovih dobrih borbi da priznam da je bolji od Miočića", zaključio je Hardy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara