Ugovor s vragom: "Eduardo, budi muško pa pokaži potpis supruzi i odvjetniku"


PROŠLOG tjedna objavljeno je kako Eduardo da Silva duguje više od osam i pol milijuna kuna, odnosno deset posto od transfera iz Dinama u Arsenal, Miljenku Radivojeviću s kojima je 2003. godine, tada još malo poznati nogometaš, potpisao Sporazum o poslovnoj suradnji.

Odvjetnici gospodina Miljenka Radivojevića podignuli su tužbu protiv Eduarda da Silve zagrebačkom Općinskom sudu nakon što su uvidjeli da Arsenalov nogometaš nema namjeru podmiriti obveze iz navedenog ugovora. Radivojević se, međutim, poziva na 5. članak tog ugovora koji govori da se Eduardo obvezuje isplatiti Miljenku Radivojeviću deset posto od svakog iznosa koji će biti uplaćen na ime Eduarda bez obzira sudjeluje li gospodin Radivojević u sklapanju ugovora ili ne, jer ga nogometaš nagrađuje kao svog osobnog savjetnika.

Nadalje, stoji u ugovoru, kako Radivojević neće imati potraživanja od reprezentativca dok ovaj igra za Dinamo, ali transferom u novi klub Radivojević ostvaruje pravo na 10 posto od vrijednosti transfera, u ovom slučaju 8,760.000 kuna.

Miljenko Radivojević tvrdi kako je on svoje obveze iz ugovora prema Eduardu ispunio - redovito je kontaktirao sponzore i sklapao reklamne ugovore u ime Eduarda, dogovarao godišnje plaće i premije s Dinamom te se obvezao, u slučaju da Eduardo ne uspije u profesionalnom nogometu, na doživotno uzdržavanje Brazilca.

Novi obrat

Prema pisanju Nacionala, najnovije informacije o slučaju govore kako Eduardov odvjetnik Miroslav Šeparović tvrdi da je potpis na ugovoru krivotvoren, zbog čega je podignuta kaznenu prijavu protiv Miljenka Radivojevića.

S druge strane, Radivojević je zbog medijskog pritiska i pritiska javnosti odlučio dati intervju za Nacional kako bi objasnio "pravu" verziju priče.

Miljenko Radivojević tvrdi kako je Eduardo u listopadu 2003. godine za novinare izjavio da nije toliko glup da potpiše nešto takvo. Međutim, ubrzo nakon toga stiglo je pismo njegova odvjetnika u kojem se navodi kako ugovor zaista postoji, odnosno da je postojao, jer je kasnije raskinut.

"To je istina!", napominje Radivojević, ali kaže kako je nakon toga potpisan novi ugovor, o kojemu mi sada ovdje govorimo.

Miljenko Radivojević tvrdi kako je novi ugovor napravljen na inicijativu samog Eduarda, jer se nije slagao sa svojom suprugom i njezinom obitelji u pogledu "prvog" ugovora, ali osjećao je grižnju savjest i smatrao je da mu se treba odužiti.

"Danas Eduardo tvrdi da nije ništa potpisao, ali zato što se boji reći svojoj supruzi da je naknadno potpisao još jedan ugovor. Nisam bio sam pri potpisivanju tog ugovora, prisustvovao je i jedan svjedok, ali ja ću ime sačuvati za sudsku raspravu. Nakon toga je odvjetnik Šeparović rekao da je ugovor krivotvorina. Kako može reći da je to krivotvorina ako ga nije vidio? Sada Šeparović tvrdi da je vidio kopiju ugovora. Neka Eduardo bude muškarac i neka ženi i odvjetniku pokaže ugovor", navodi Nacional.

R.J.
Foto: P.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara