Ukrajinci najbolji plesni par na "Zlatnoj pirueti Zagreba"

SLOBODNIM programom plesnih i sportskih parova danas je zaveršena 38. Zlatna pirueta očekivanom pobjedom Ala Beknazarova i Volodmir Zujev iz Ukrajine koji su bili bolji od osatlih sedam parova, te zasluženo osvjoili zlatno odličje.

Srebro je osvojio američki par Mallory-Holdburg dok je bronca pripala Česima Hajkova-Vinacur.

Ni kod sportskih parova promjena u vrhu nije. Meagan Duhamel i Ryan Arnold opet najbolji u svom drugom nastupu, te je zlato zasluženo otišlo u Kanadu. Srebro za goste iz Rusije, a bronca za Amerikance. Na žalost, zbog viroze klizača i visoke temperature odustali su Poljaci.

Medalje su podijeljene, a ljubitelji klizanja mogli su uživati na kraju u reviji najboljih. Osim nositelja odličja kod klizača, klizačica, plesnih i sportskih parova organizatori su pozvali na tu smotru i svih sedam predstavnika Hrvatske. Nastupili su Idora Hegel, Željka Krizmanić, Maria Dikanović, Dora Strabić, Helena Pozojević, Borsi Martinec i Josip Gluhak.

Reviju su otvorile i dvije naše velike nade Ema Lipovčak i Moia Aleksić, a svoj novi slobodni program pokazala je i seniorska reprezentacija Hrvatske u sinhroniziranom klizanju - Zgrebačke pahuljice.

Organizatorima sve pohvale i sad mogu odahnuti jer još jedna pirueta je iza njih, koju su uspješno proveli, već prema tradiciji.

Rezultati: Plesni parovi nakon slobodnog sastava: 1. Bekna Zarova - Zujev, Ukrajina 160.62 boda; 2. Madllory - Holdburg, SAD 152.67; 3. Hajkova - Vincour, Češka 147,79 itd.

Sportski parovi nakon slobodnog programa: 1. Duhamel - Arnold, Kanada 146.35; 2. Usahova - Karev, Rusija 119.51; 3. Beriau - Gazzola, SAD, 106.40 itd.

(Hina) xch yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara