Ukrajinci udaraju po najslabijoj karici: "Pletikosa je psihički nestabilan"

KAPETAN Ukrajine Anatolij Timoščuk ističe da su loše igre Spartaka i puno primljenih golova sigurno utjecale na psihičko stanje Stipe Pletikose.

Čini se kako su Ukrajinci odlučili primijeniti jednu drukčiju taktiku za ogled s Hrvatskom. Sve se češće njihovi igrači, stručni stožer i ljudi  okupljeni oko ukrajinskog nogometa bave pravim psihičkim ratom uoči sutrašnje utakmice.

Podsjetimo, jedan od njihovih niskih udaraca sletio je na "pravo mjesto", kada je njihov izbornik Mihailičenko podvalio Slaven Biliću tezu "kako je hrvatska igra pročitana knjiga", a naš izbornik je nasjeo na podvalu i vidno se iznervirao na jučerašnjoj presici u Čatežu. No, na kraju se sabrao i vratio ukrajinskom izborniku: "Vidjet ćemo u subotu koliko je Mihailičenko pročitao našu igru".

Svojem izborniku se sada pridružio i kapetan Anatolij Timoščuk, izvrsni igrač ruskog Zenita koji je svojim izjavama malo "piknuo pod rebra" Stipu Pletikosu.

"Pletikosu dobro poznajem, kao i Niku Kranjčara, dobri smo si. Moram reći da sam se Stipi nazabijao puno golova, ali većinom na treninzima. On je inače ok, ali je sada psihički nesiguran zbog golova koje je primio u posljednje vrijeme. No, ti pogoci nisu posljedica njegovih grešaka, već momčadi. Ipak, to sve utječe na golmanovu sigurnost", objašnjava Timoščuk.

Inače, Ukrajinci se pripremaju za sutrašnju utakmicu gledanjem DVD-a s igrama hrvatske reprezentacije te su poprilično dobro upoznali igru naše reprezentacije.

"Znamo dovoljno o Hrvatima. Raspoloženje u mojoj momčadi je dobro, dobro smo se pripremali za utakmicu, temeljito, kao i za svakog drugog protivnika", govori Timoščuk.

Kapetan Ukrajine nije se usudio dati prognozu sutrašnje utakmice, kaže da mu je teško  prognozirati s obzirom na to da će prvi puta igrati  u Harkovu. Nada se da će otvoriti svoja domaćinstva u ovom gradu pozitivnim rezultatom, koji bi za Ukrajince, s obzirom na situaciju na tablici, bio i neriješeno.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara