Umro vaterpolista Zdravko Ježić

Nakon duge i teške bolesti u nedjelju je, 19. lipnja, u američkom Long Islandu u 75. godini preminuo bivši vaterpolo reprezentativac i član zagrebačke Mladosti dr. kemijskih znanosti Zdravko Ježić Pusko. Zdravko Ježić rođen je 1930. u Zagrebu, a vaterpolom se počeo baviti 1950. godine u AVK Mladost.

Nastupio je na trima olimpijskim igrama na kojima je osvojio dva srebrna odličja, 1952. u Helsinkiju i 1956. u Melbourneu, a 1960., na Igrama u Rimu kao član reprezentacije Jugoslavije osvojio četvrto mjesto.

U svojoj bogatoj riznici odličja ima i tri medalje s europski prvenstava i to broncu 1950. u Beču, te srebra s EP u Torinu 1954. i Budimpešti 1958.

Na neslužbenom Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Nijmengenu 1953., osvojio je prvo mjesto, a igrao je u generaciji slavnih hrvatskih vaterpolista - Zdravka Ćire Kovačića, Jurja Amšla, Veljka Bakašuna, Marka Brainovića, Vladimira Ivkovića, Ivice Jobe Kurtinija, Lovre Radonića, Ive Štakule, Boška Vuksanovića, Ive Cipcija, Tomislava Franjkovića, Hrvoja Kačića, Marijana Žuželja i Zlatka Šimenca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara