LIGE PETICE

United dao novi ugovor sjajnom veznjaku kojeg im je Barca htjela uzeti besplatno

United dao novi ugovor sjajnom veznjaku kojeg im je Barca htjela uzeti besplatno

JUAN MATA dogovorio je potpis novog ugovora s Manchester Unitedom. Potpisao je ugovor u trajanju od tri godine. Aktualni mu završava 30. lipnja i mnogi su mislili da će besplatno napustiti klub, ali ipak se odlučio za ostanak.

Englezi su mu prvo ponudili jednogodišnje produženje, ali Mata je tražio trogodišnji ugovor te ga je i dobio. Činjenica da je klub udovoljio njegovom zahtjevu jasno govori da ga Solskjaer smatra važnim igračem svoje momčadi, bez obzira na to što je dio navijača nekoliko puta izrazio nezadovoljstvo njegovim igrama. 

Za razliku od Herrere i Valencije koji nisu uspjeli postići dogovor oko produženja suradnje, Mata je taj dio uspješno odradio i izborio se za novi trogodišnji ugovor, i to uz plaću sličnu trenutnoj. To znači da će sada svaki klub koji ga želi dovesti, a Španjolci pišu da ih ima nekoliko, morati platiti ozbiljnu odštetu kako bi ga United pustio. 

Pisalo se puno o mogućem prelasku Mate u Barcelonu, nekolicina španjolskih medija čak je u jednom trenutku napisala da je dogovor jako blizu i da će po isteku ugovora potpisati za Katalonce. Sada je jasno da će, kakva god bila ponuda Barcelone, Mata još barem neko vrijeme igrati na Old Traffordu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara