Urednik France Footbala: Modrić je ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu

Urednik France Footbala: Modrić je ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu
Foto: Epa,Screenshot L'Equipe

LUKA MODRIĆ najozbiljniji je kandidat za Zlatnu loptu France Footballa. Hrvatski kapetan vodio je reprezentaciju do senzacionalnog svjetskog srebra i za taj veličanstveni podvig nagrađen je titulom najboljeg igrača SP-a u Rusiji.

Koncem godine ugledni France Football dodjeljuje Zlatnu loptu najboljem igraču tekuće godine. Od 2007. kad je taj trofej u ruke dobio Brazilac Kaka, monopol na tu nagradu pripao je Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu. Portugalac i Argentinac u proteklih 10 godina uzeli su sve, no izgledno je da će se ove godine povijest prestižne nagrade promijeniti.

U današnjem broju tiskanog izdanja na šestoj stranici jedini francuski sportski dnevnik objavio je opširnu priču o Zlatnoj lopti France Footballa, a za hrvatske ljubitelje nogometa osobito je zanimljiva izjava Pascala Ferréa, glavnog urednika France Footballa, da je Luka Modrić ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu.

Inače, francuski sportski dnevnik L'Équipe vlasnik je sportske televizije L'Équipe TV i nogometnog magazina tjednika France Football, poznatog po izboru najboljeg nogometaša svijeta, odnosno trofeju Zlatna lopta, tako da ova L'Équipeova priča ima poseban značaj jer upravo njegova filijala France Football bira najboljeg igrača svijeta.

L'Équipe piše da se nekoliko francuskih reprezentativaca svjetskih prvaka nametnulo među ozbiljne kandidate za Zlatnu loptu: Antoine Griezmann, Raphaël Varane i Kylian Mbappé. No problem je u tome što bi se glasovi 180 dopisnika France Footballa mogli raspršiti jer nitko nije uvjerljivo dominirao. Tako da je nerealno očekivati kako će netko od njih dobiti puno glasova kao zadnjih godina Messi i Cristiano Ronaldo.

"Najveća prijetnja za tri francuska igrača u izboru za Zlatnu loptu France Footballa je Hrvat Luka Modrić, upravo izabran za najboljeg igrača SP-a 2018., koji je svjetski doprvak s Hrvatskom i prvak Europe s Realom", piše L'Equipe, a zatim citira izjavu Pascala Ferréa, glavnog urednika France Footballa:

"Luka Modrić je izvanredan igrač. Nametnuo se kao kandidat za Zlatnu loptu kako svojom osobnom vrijednošću, tako i trofejima koje je osvojio ove godine."

Osim tri francuska svjetska prvaka i Modrića, među ozbiljnim kandidatima je i Eden Hazard iz Belgije, ali unatoč njegovom sjajnom nastupu u Rusiji, glavni urednik France Footballa smatra da mu je minus što je igrao slabije u Chelseaju ove godine.

U listopadu će France Football objaviti popis od 30 nominiranih kandidata za Zlatnu loptu, a potom će 180 njegovih stranih i francuskih dopisnika tijekom listopada i početkom studenoga glasati za najbolje igrače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara