OLIMPIJSKE IGRE

Usain Bolt i legendarni bivši dinamovac otvorili olimpijski stadion u Tokiju

Usain Bolt i legendarni bivši dinamovac otvorili olimpijski stadion u Tokiju
Foto: Screenshot

SEDAM mjeseci i dva dana ostalo je do svečanog otvorenja Olimpijskih igara u Tokiju. Novi Nacionalni stadion, na kojem će se održati ceremonija, ali i atletska natjecanja, dovršen je još prošlog mjeseca, a jučer je i službeno otvoren.

Izgradnja je koštala 1,44 milijarde dolara.

Na eventu nazvanom "Pozdrav, naš stadione" okupilo se 59.500 ljudi na tribinama, a na tartanskoj stazi okupili su se mnogi poznati trkači, kako obični tako i paraolimpijci, no daleko najveća zvijezda bio je Usain Bolt, svjetski rekorder na 100 i 200 metara..

Legendarnom sprinteru s Jamajke danas su 33 godine, a karijeru je završio na Svjetskom prvenstvu 2017. ozljedom tetive u finalu štafete 4x100 metara. Nakon toga se posvetio nogometu i pokušavao započeti profesionalnu karijeru u svojem omiljenom sportu, ali nakon neuspješnih probi diljem svijeta odustao je od tog sna u siječnju ove godine.

Isprobao je stazu u Tokiju, ali neće na njoj trčati iduće godine.

"Bilo je sjajno iskustvo trčati ovdje pred ovoliko ljudi", rekao je Bolt pa je otklonio svaku nadu sportskih fanova da će ga vidjeti na istoj stazi i za sedam mjeseci.

"Bio sam sretan i uzbuđen jer se neću natjecati na Olimpijskim igrama pa mi je činjenica da sam protrčao ovom stazom bila sjajno iskustvo sama po sebi", dodao je Bolt pa je objasnio:

"Sve me boli i od ovo malo trčanja..."

Na Nacionalnom stadionu je održana i skraćena verzija planirane ceremonije otvorenja, u kojoj su sudjelovale brojne plesne i pjevačke skupine, ali i neki poznati domaći sportaši, poput Kazuyoshija Miure. Japanska nogometna legenda, koja je 1999. kratko igrala za zagrebački Dinamo, odnosno tadašnju Croatiju, i s 52 godine još aktivno igra za Yokohamu FC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara