UFC 245

Usman nokautirao Covingtona u spektakularnoj borbi i obranio titulu

Usman nokautirao Covingtona u spektakularnoj borbi i obranio titulu
Screenshot: Twitter

KAMARU USMAN nokautirao je Colbyja Covingtona na UFC 245 priredbi održanoj u Las Vegasu te tako obranio pojas prvaka velter kategorije. 

"Nigerijska noćna mora" pokazala se pravom noćnom morom za Covingtona koji je pet rundi odolijevao, ali je onda pao nakon niza teških udaraca u petoj rundi.

Već u trećoj rundi Usman mu je uspio slomiti čeljust, a nakon takve ozljede nije bilo povratka. 

Bolje otvaranje Usmana

Usman je Covingtonu desnim direktima radio puno problema na početku prve runde, a onda je krenula ludnica. Letjela su koljena s obje strane, Covington je pogodio dobar aperkat nakon čega se borba smirila u posljednjih dvadesetak sekundi runde.  

Druga runda onda je krenula potpuno otvoreno, ponovno su sijevali udarci sa svih strana, a onda je Covington s dva dobra udarca ljevicom uzdrmao Usmana koji se uspio brzo oporaviti i napraviti puno problema Covingtonu do kraja runde. 

Usman je bio u centru na početku treće runde i kontrolirao borbu, činilo se i da su njegovi udarci nešto jači i ozbiljniji od onih koje je upućivao Covington. Promašio je Usman i jedan pravovremeni high-kick koji je mogao završiti borbu. Covington je nepretnim potezom zahvatio Usmana po oku, liječnicu su provjerili i sve je bilo u redu te su krenule zadnje minute runde u kojoj je Usman bio bitno opasniji. 

Završnica također odlazi na stranu Usmana

Covington je u petu rundu ušao nešto agresivnije, a prije toga je svom kutu priopćio da misli da mu je slomljena čeljust. Obojica su zamahivali u ludoj izmjeni udaraca, ali Covington je bolje pogađao. Desna strana Covingtonova lica izgledala je loše na početku runde, a u drugom dijelu runde situacija je otišla na gore nakon niza udaraca od strane Usmana. 

Covington je na otvaranju pete runde pokušao riješiti borbu za koju je znao da ne može dobiti nakon sudačke odluke, a onda je sjeo težak udaraca Usmana u već ozlijeđenu desnu stranu Covingtonove glave. Nakon toga Covington je ostao uzdrman, a Usman ga je srušio udarcima, skočio na njega i dovršio ga dok je bio na podu. Covington nije imao šanse u petoj rundi i Usman je slavio tehničkim nokautom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara