"Utakmica s Hrvatima mogla bi za Engleze biti jedna od najvećih u povijesti"

ENGLESKI univerzalac Phil Neville u razgovoru za SkySport nije se ustručavao priznati da je engleska reprezentacija osramoćena jer već nije uspjela osigurala plasman na Euro 2008. A trebao bi se odigrati bajkovit scenarij da ga uopće i ostvari, dodat ćemo.

Kapetan Evertona smatra da je Gordi Albion u tešku, gotovo bezizlaznu situaciju došao "zahvaljujući" lošim izvedbama na početku kvalifikacija za EP, ali ga optimizam nije u potpunosti napustio te se nada u svesrdnu pomoć Izraelaca u utakmici s ruskom gardom.

"Povrijeđeni smo i pomalo osramoćeni što već nismo na EP-u. Trebali smo utakmicu s Hrvatskom iščekivati u svečarskom raspoloženju, ali nažalost je ispalo drugačije i s tim se moramo pomiriti." - kaže mlađi Neville.

"Nismo se iskazali. Pogotovo u prvom dijelu kvalifikacija nismo bili dobri kao u drugom dijelu i to nas je skupo koštalo. Kažem, to moramo prihvatiti i nadati se da će sve ipak završiti dobro po nas. Tijekom kvalifikacija nas sreća nije mazila, mislim da smo u subotu zaslužili barem mali dodir Fortune. Ako nam to uspije, utakmica s Hrvatskom bit će priča za sebe." - smatra brat Manchesterovog kapetana, koji ima i sestru blizanku Tracey, inače proslavljenu britansku odbojkašicu.

Phil vjeruje da će se Rusi opeći  vrućem Tel Avivu, pa stoga i očekuje naelektriziranu atmosferu u srijedu na Wembleyu. Visoka pobjeda nad Hrvatskom u tom je slučaju jedina engleska šansa...

"Smatram da nema gore situacije u sportu nego kad ovisiš o drugima. Mi smo upravo u takvoj situaciji i možemo se samo moliti da nam Izraelci ili Makedonci naprave veliku uslugu. A iz nekog razloga čvrsto vjerujem da će nam to i učiniti. Intenzivno sam razmišljao o utakmici s Hrvatskom i mislim da bi to mogla biti jedna od najvažnijih utakmica engleske reprezentacije unazad dugo vremena. Dogodi li se da ovisimo o trobodu protiv Hrvatske, atmosfera će biti nabrijana do krajnjih granica. Neće nam trebati nikakav poseban motiv. Samo se nadam da ćemo imati dovoljno sreće, pa da s Hrvatskom igramo odlučujuću utakmicu."

Neville je mnogim engleskim medijma odlučno kazao da Stevena McClarena smatra najboljim izborom za funkciju koju Macca Mouse trenutno obnaša, također pozivajući engleske igrače da preuzmu dio odgovornosti za kaotično stanje u kvalifikacijama.

"Čak i ako se ne kvalificiramo na EP, McClaren bi trebao ostati izbornik." - dodaje Neville.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara