Utakmice HNL-a ovog vikenda počet će sjećanjem na Hrvoja Ćustića

Foto: ezadar

UOČI početka svih utakmica 23. kola HNL-a koje se igraju danas i sutra održat će se minuta šutnje u znak sjećanja na Hrvoja Ćustića. Treća obljetnica smrti tragično preminulog igrača Zadra je 3. travnja.

Tijekom utakmice njegova Zadra i Cibalije 29. ožujka 2008. godine Ćustić je nesretno udario glavom u zid, a od posljedica udarca preminuo je 3. travnja. Imao je 24 godine.

Hrvoje Ćustić rođen je u Zadru 21. listopada 1983. godine. Preminuo je prerano, također u Zadru 3. travnja 2008. Nogometnu karijeru započeo je u omladinskom pogonu NK Zadra i svojim talentom brzo privukao pozornost selektora mlađih selekcija hrvatske nogometne reprezentacije za čije je vrste nastupio 10 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu seniorsku sezonu u Zadru Ćustić je odigrao 2003./2004. te se nakon 26 nastupa i 3 pogotka preselio u Zagreb, a zatim u Međimurje da bi se nakon nekoliko kola početkom tekuće sezone s oduševljenjem vratio u matični klub gdje je brzo postao jedan od glavnih aduta momčadi Dalibora Zebića koja se tada vrlo brzo pokazala najugodnijim iznenađenjem HNL-a. Pred Ćustićem je bila svijetla nogometna budućnost koju je naprasno prekinuo jedan obični betonski zid.

Žalosno je što je mladi čovjek morao poginuti da bi NK Zadar krenuo u obnovu stadiona. Nakon Ćustićeve smrti nisu dobili licencu za Prvu HNL pa je počela obnova Stanova i srušen je sporni zid. Za tragediju nitko nije odgovarao.

Postoji inicijativa da se Hrvatski kup preimenuje u Kup Hrvoja Ćustića, ali ni za to nema sluha u HNS-u. Gradsko vijeće Zadra je prije nešto manje od godinu dana odlučilo da će Stadionska ulica postati Ulica Hrvoja Ćustića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara