Utakmicu Dinama i Arsenala osiguravat će između 600 i 650 policajaca

SUTRAŠNJU nogometnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i londonskog Arsenala osiguravat će između 600 i 650 policajaca, a večeras se očekuje dolazak četvorice londonskih policajaca koji će, uz zagrebačke kolege, brinuti o tisuću do tisuću i pol Arsenalovih navijača koliko ih se očekuje u Maksimiru.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad danas je kazao da se zagrebačka policija intenzivno priprema za osiguravanje sutrašnje utakmice, da će među 600 policajaca u osiguranju biti oko 250 pripadnika interventne policije, a Dinamo je angažirao oko 400 zaštitara.

"Pripremili smo dovoljan broj policajaca za sve oblike neželjenih situacija", rekao je Tomurad koji vjeruje da do navijačkih izgreda neće doći, budući da se dulje vrijeme razgovara s Dinamovim navijačima Bad Blue Boysima, a iz Londona su stigle pozitivne informacije o Arsenalovim navijačima kao obiteljskim ljudima koji dolaze samo bodriti svoj klub.

"BBB i njihovi članovi svjesni su da u slučaju incidenata na stadionu i oko njega Dinamo može biti oštro kažnjen. Neka pokažu zrelost i odanost Dinamu glasnim navijanjem", naglasio je.

Tomurad napominje da će se na utakmici, koja je proglašena visokorizičnom, u potpunosti primjenjivati novi Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima koji predviđa oštre kazne za huligane.

Zdenko Galić, šef Odjela osiguranja zagrebačke policije, rekao je da Arsenalova uprava i igrači danas oko 18 sati zrakoplovom slijeću u Zagreb te da će biti smješteni u hotelu "Sheraton".

Maksimirski stadion vrata otvara u 18 sati, tri sata prije početka utakmice, pa Galić poziva navijače da što prije dođu na stadion kako bi se izbjegle gužve, te da ne nose nikakve predmete, poput kišobrana ili ruksaka, koji mogu biti sredstvo napada jer će im biti oduzeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara