"Uvijek vjerni" neće protiv Markovića, ali podržavaju Šimića i Bobana

Foto: Drago Sopta  / Cropix

UHIĆENJA Željka Širića i Stjepana Djedovića otvorila su oči mnogima u Hrvatskoj koji tek sada vide pravo stanje hrvatskog nogometa. Protiv kriminala u sportu, namještanja utakmica i ostalih nedaća već godinama glas dižu mnoge domaće navijačke udruge, a danas je priopćenje povodom nedavnih događaja izdala i skupina "Uvijek vjerni".

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Klub navijača „Uvijek vjerni“ pozdravlja svaku akciju kojoj je cilj  suzbijanje korupcije i kriminala u nogometu,  sa željom da naši nogometni odnosi, koji se često  uspoređuju i s društvenim,  konačno očiste i da svi skupa zauvijek uživamo  samo u ljepotama nogometne igre.

No, iako  možda neki od nas to i očekuju,  Klub navijača „Uvijek vjerni“, kao i uvijek,  ne svrstava  se niti na jednu stranu kada su u pitanju podjele ili borbe za vlast u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS).

Uostalom, to i nije niti naš posao niti naša društvena zadaća. Mi smo iskreni, vjerni navijači hrvatske reprezentacije i tu počinje i prestaje naša misija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravljamo ulazak u nogomet svakog proslavljenog člana  legendarne hrvatske reprezentacije, pa tako i pozdravljamo i Darija Šimića,  kao i Zvonimira Bobana kojeg bismo isto rado vidjeli kao nogometnog dužnosnika, s uvjerenjem da bi nam imao što dati i pokazati. Pritom isto ne mislimo da  smo se za njih opredijelili,  ali da bismo voljeli da se i oni  angažiraju za boljitak našeg nogomet, istina jest.

Kao navijačka udruga koja podržava hrvatsku reprezentaciju isto nismo skloni revolucionarnim metodama u biranju nove ili stare vrhuške Hrvatskog nogometnog saveza. Niti ćemo ikada u takvim metodama sudjelovati.

Želimo da  se u našem nogometu poslovi  izbora ljudi koji će ga voditi   razvijaju legitimno, pošteno i javno. Ništa više! Kao što, također,  želimo da se  predanim radom istražnih organa i pravosuđa jednom zasvagda  uklone svi oni kojima je nogomet služio  za kriminalne djelatnosti.

Naše veselje, životno zadovoljstvo, su isključivo tribine i bezrezervna, nikad upitna, podrška hrvatskoj reprezentaciji! Stoga, poslušajte još jednom naš apel,  ne dirajte u svemu ovome hrvatsku   nogometnu reprezentaciju koja se priprema za europsku smotru dogodine.  Jer svako zbivanje koje baca sjenu na naš nogomet tiče se i naše nacionalne vrste koja je u "uvijek vjernih" - svetinja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara