"Igramo prekrasan nogomet i krasi nas zajedništvo"

"Igramo prekrasan nogomet i krasi nas zajedništvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON veličanstvene pobjede protiv Španjolske koja je šokirala svijet, hrvatski su se reprezentativci vratili u svoj kamp Deauville gdje će od 16:30 odraditi konferenciju na novinare.
 
Premda su pred novinare trebali izaći izbornik Čačić i dvojica igrača koji su protiv Furije debitirali na velikim natjecanjima i oduševili, Marko Pjaca i Marko Rog, na koncu su trenutak slave uzeli samo mladi Dinamovi igrači, koji su se u Bordeauxu na fantastičan način predstavili svijetu.
 
''Bila je to utakmica karijere''
 
''Utakmica karijere, to je sigurno. Ovo je moje prvo veliko natjecanje. Prva utakmica i odmah Španjolska. Presretni smo'', rekao je Pjaca, a slično je zborio i Rog:
 
''Slično mislim kao i Marko. Presretni smo s ovom pobjedom, ali tu se ne mislimo zaustaviti.''
 
''Svi smo 100 posto unutra. Svi znaju svoje mjesto. Svi koji ne igraju, daju sve od sebe na treningu i svima je čast što smo tu. Presretan sam što sam opravdao povjerenje izbornika'', rekao Pjaca.

''I dok smo gubili znali smo da ih možemo dobiti, nemate pojma kakav karakter ima ova momčad''
 
''I kod 0:1 vjerovali smo da možemo dobiti. Pokazali smo karakter i znali smo da možemo dobiti, rekao je Rog, a Pjaca je dodao:
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Igramo prekrasan nogomet, tu je veliko zajedništvo i oduševljen sam. Nije bilo neke prevelike proslave, već se sad pripremamo za sljedeću utakmicu.''
 
''Saznali smo sastav dva dana prije utakmice, ali nismo bili sigurni do prije dva sata prije utakmice. Presretan sam što sam igrao'', rekao je Rog.
 
''Navijači, hvala vam''
 
''Ždrijeb je možda lakši sad nego onaj s druge strane, ali ovaj je turnir pokazao da nema lakših protivnika'', rekao je Pjaca, pa se osvrnuo na veličanstvenu atmosferu nakon incidenata za vrijeme utakmice s Češkom:
 
''Nemoguće je nekome tko nije unutra objasniti kakav je to osjećaj igrati ovakvu utakmicu pred predivnom publikom koja nas je nosila. Nadam se da su oni incidenti iza nas.''

Rog: Nisam želio mijenjati dres, želim ga za uspomenu
 
Pjaca je nakon utakmice zamijenio dres s Moratom. Novinare je zanimalo čiji je dres uzeo Rog.
 
''Ničiji. Dres sam odlučio sačuvati kao uspomenu'', rekao je mladi igrač Dinama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara