EKSKLUZIVNO S VUJOVIĆEM Slovenija istupa s Eura? "Suci ne znaju pravila, ovo je žalosno! Dokad više?"

EKSKLUZIVNO S VUJOVIĆEM Slovenija istupa s Eura? "Suci ne znaju pravila, ovo je žalosno! Dokad više?"

Foto: Index

RUKOMETNA reprezentacija Slovenije i dalje je glavna tema Europskog prvenstva. Momčad Veselina Vujovića ostala je bez pobjede protiv Njemačke (25:25) zbog sedmerca koji je rival realizirao nakon isteka vremena jer je slovenski igrač bio u krugu centra i ometao suparničkog izvođača tijekom brzog centra.

Slovenci bi se mogli žaliti Sportskom arbitražnom sudu, a prijete čak i istupanjem s Europskog prvenstva. 

"Čekamo odluku večeras EHF-a pa ćemo nakon toga odlučiti hoćemo li igrati sutra. Vjerojatno će se uključiti i državni vrh, ovo je na nekoj višoj razini", rekao je Vujović u razgovoru za Index uoči treninga Slovenije.

"Ovo nije borba za nas, ovo je za sve ostale reprezentacije... Danas se dogodilo nama, sutra će Crnoj Gori, Mađarskoj, Austriji..."

Što se dogodilo?

"Kad se to dogodilo, ni ja nisam znao kakvo je pravilo. Kasnije smo čitali pravilnike i kaže se da ako igrač nije fizički ometao, nego je stajao ispred rukama, onda može biti samo dvije minute i izvođenje lopte s centra. Nigdje ne piše u pravilima da bi se za to mogao dosuditi crveni karton i sedmerac. EHF nam nije ni dopustio žalbu, ali su zadržali novac koji smo potrošili na tu žalbu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je situacija bila obrnuta, bi li Slovenija dobila sedmerac?

"I vi znate odgovor. Znači, nema šanse... Garantiram svojim životom."

Nakon sporne odluke Vujović je napravio show i stao na gol kako bi on branio sedmerac...

"Svi mi daju podršku. Često sam u životu radio gluposti, ali ovaj put to nije slučaj. Sada svi kažu da sam u pravu. Mene samo zanima dokad... Dokad će se događati ove stvari?"

Hrvatska?

"Lijepo je što se rukomet vratio u Hrvatsku... Podsjetilo me na vrijeme Balića, Metličića... Može ova Hrvatska do kraja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara