Uznemirujući video: Vozačica bolida izletjela sa staze i zabila se u fotografe

Uznemirujući video: Vozačica bolida izletjela sa staze i zabila se u fotografe
Screenshot

SOPHIA FLORESCH, 17-godišnja vozačica Formule 3, na Velikoj nagradi Macaa izgubila je kontrolu nad bolidom u krivini Lisabon i tako doslovno izletjela sa staze.

Ali ne, kao što je češće u ovakvim situacijama, tako da je otišla van trkališta zadržavajući se na tlu. Njemica se brzinom 270 kilometara na sat "lansirala" i proletjela visoko iznad staze. Tko zna koliko bi daleko i visoko otišla da njen let nije zaustavilo zabijanje u kućicu za fotografe lociranu iznad staze.

Bolid i vozačica su izletjeli sa staze i zabili se ogromnom brzinom u to visoko postolje napravljeno od skela. Taj opasni projektil jedva možete pratiti pogledom na snimci: 

Iako je za očekivati da udar ovako brzog i teškog letećeg projektila u konstrukciju na kojoj su ljudi završi tragičnim posljedicama, čini se da su one najgore izbjegnute. Vozačica je čak uspjela izaći iz potpuno smrskanog bolida, koji je nakon udara u spomenuti objekt još i pao na tlo. 

Nakon što je hitno prebačena u bolnicu, stanje Sophije Floresch je stabilno, a stigla je čak i na Twitteru objaviti: "Osjećam se dobro, ali ću sutra morati na operaciju." Usput je zahvalila svima na brojnim porukama podrške.

Uz Sophiju, u bolnici se nalazi i vozač s kojim se sudarila, kao i dvojica fotografa te jedan redar. Oni su se nalazili u kućici u koju se zabila. 

Kasnije je objavljeno liječničko izvješće, u kojem stoji da Floresch ima frakturu kralježnice. 

Floersch je velika zvijezda motosporta u usponu, zbog svoje mladosti, ali i spola, jer je natječući se u Formuli 4 postala prva žena koja je osvojila bodove. 

Postala je i najmlađa vozačica koja je osvojila Ginneta Junior Championship.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara