Vaha se i u Alžiru "sjetio Mamića": Preživio sam rat, ne plaše me siledžije

Foto: AFP

VAHID HALILHODŽIĆ, izbornik Alžira, oduševljen je alžirskim narodom i predsjednikom tamošnjeg Saveza Mohamedom Raouraouom, ali naglašava da reprezentacija te zemlje više nije najbolja u Africi.

"Ljudi su strastveni u Alžiru, ponosni su i nekad pretjeraju, ali nogomet im je važan u svakodnevnom životu, iako je tamo život težak. Ne plaši me njihova strast jer im pomaže u motivaciji" izjavio je Halilhodžić za list "Jeune Afrique", koji izlazi na francuskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi čovjek Alžirskog saveza Mohamed Raouraou je dugo vremena pokušavao angažirati Halilhodžića, ali je on u tom periodu prvo bio izbornik Obale Bjelokosti, a potom i trener zagrebačkog Dinama.

"Rastao sam se sa selekcijom Obalom Bjelokosti u ne baš prijateljskim odnosima, ali smjena nije došla od čelnika Saveza Jacquesa Anoume već od vrha državne vlasti, koji je imao nerealne zahtjeve. S druge strane, u Alžiru ne traže nerealne domete. Svjesni su svi da Alžir više nije najbolji u Africi" dodao je.

Odgovorio je i zašto važi za čovjeka koji je težak za suradnju: "To samo sa siledžijama, koji upotrebljavaju vojna sredstva u komunikaciji. Preživio sam rat u BiH i mene ne možete baš lako zaplašiti. U Francuskoj žele poslušne trenere, najobičnije ovce" zaključio je Vaha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara