VAR stiže u Srbiju od sezone 2021./2022.

VAR stiže u Srbiju od sezone 2021./2022.
Foto: Getty Images / Guliver Image

TREĆA inicijativa Partizana konačno je prihvaćena. Usvojena je odluka da se formira radna grupa Zajednice superligaša Srbije i Nogometnog saveza za uvođenje VAR-a. Na Skupštini prvoligaša u Staroj Pazovi izglasano je da se uđe u proces videotehnologije. VAR bi trebao krenuti u tamošnjem prvenstvu u sezoni 2021./2022. 

Za prijedlog Crno-bijelih glasali su, nakon rasprave, predstavnici 28 od 32 prvoligaša, dok predstavnici aktualnog prvaka i lidera Crvene zvezde nisu bili prisutni na skupštini. 

Embed from Getty Images

Novoformirano tijelo će se sastojati od četiri predstavnika Superligaša - jedan iz Partizana i četiri iz Nogometnog saveza Srbije. Prvi sastanak radne grupe zakazan je za 15 dana, kada će biti objavljen i pravilnik oko uvođenja VAR-a.

"Confucius kaže da put od tisuću milja počinje prvim korakom. Mi danas moramo učiniti taj prvi korak. Hrvati su to učinili 17. siječnja, tako što je svih deset predstavnika elitnog ranga glasalo za. Znate, priča da je VAR skup i da nemamo infrastrukturu da ga podržimo podsjeća na 1808. kad je Dositej Obradović donio prvi krumpir u Srbiju. Nije ga nitko želio jesti, nazivali su ga vragolastom hranom, da bi se danas krumpir smatrao strateškom nacionalnom srpskom hranom. Zato je i VAR nacionalna strateška nogometna hrana i naša je dužnost da ga uvedemo", naglasio je potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara