HNL

Varaždin HNS-u: Ova situacija kažnjena je s čak 10.000 kuna!?

Varaždin HNS-u: Ova situacija kažnjena je s čak 10.000 kuna!?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IZ VARAŽDINA su komentirali kaznu HNS-a nakon utakmice s Hajdukom (0:3) prošle nedjelje. Naime, u izvješću je evidentirano neprimjerno skandiranje vezano za odluku suca utakmice pa je NK Varaždin kao organizator utakmice zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a kažnjen novčanim iznosom od 16 tisuća kuna.

Naime, u toj utakmici VAR je dodijelio tri penala Hajduku te mu poništio gol. Zbog tih je odluka, među ostalima, varaždinska publika neprimjereno skandirala glavnom sucu utakmice Tihomiru Pejinu, zbog čega je klub na kraju kažnjen.

Ovako pak situaciju vide iz Varaždina, koji se oglasio na Facebooku.

"Zanimljiva situacija koja je nastala zbog propusta u najavljenom načinu provođenju VAR-a, kako je bilo komunicirano dopisima i seminarima. Naime, stadionske službe koje s gledateljstvom komuniciraju putem semafora i putem razglasa nisu imale nikakve obavijesti, a koje su trebale imati, iz VAR sobe što se i na koji način pregledava te koji je točan razlog pregleda VAR-a. Shodno tome, gledateljstvo na zapadnoj tribini izrazilo je svoje nezadovoljstvo zbog situacije koja se dogodila u nadoknadi drugog poluvremena te vraćanju akcije s prekršaja nad igračem Varaždina na polovici terena na kazneni udarac koja ni pod kojim okolnostima se ne može prozvati rasizmom ili vrijeđanjem po nacionalnoj osnovi. Predstavljanje problema u komunikaciji je bilo naglašeno od strane NK Varaždin na sastanku prije utakmice te je nezadovoljstvo s načinom komunikacije bilo naznačeno i nakon utakmice. Zanimljiva činjenica je i ta da tijekom nešto više od 90 minuta, nije zabilježen niti jedan "izgred" ili "dovik" s iste tribine. Ova situacija kažnjena je s čak 10.000 (!) kuna kazne.

Uz navedeno, u kazni je izrečen i "propust u organizaciji" zbog unosa pirotehničkih sredstava gostujućih navijača. NK Varaždin je zajedno sa angažiranom zaštitarskom službom, a sve prema zahtjevima MUP RH angažirao adekvatan broj zaštitara te vlastitu redarsku službu te je pripremio sve prilaze shodno nekolicini sastanaka s nadležnim organima u tjednu prije utakmice. Zaštitarska služba iskoristila je sve zakonom dopuštene mjere u maksimalnom obujmu kako bi se izvršila kontrola i pregled gostujućih navijača kako bi utakmica prošla bez problema i pirotehnike te je vlastitim pregledom stadiona prije otvaranja pronađeno nekoliko sakrivenih pirotehničkih naprava što, prema našim saznanjima, do sada nije u vlastitom aranžmanu kluba domaćina pronađeno na nijednom drugom stadionu u Hrvatskoj što dovoljno govori o angažiranosti kluba kako bi utakmica bila sigurna za sve gledatelje i posjetitelje."

NK Varaždin kažnjen je od strane disciplinskog suca HNS-a, g. Alana Klakočera za događaje na utakmici 20. kola HT Prve...

Posted by NK Varaždin on Wednesday, February 5, 2020

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara