stolni tenis

Varaždin je središte stolnog tenisa. Stiže jedina momčad koja je izborila Tokio

Varaždin je središte stolnog tenisa. Stiže jedina momčad koja je izborila Tokio
Foto: Index

OD PETKA 28. veljače do nedjelje 1. ožujka Varaždin će biti središte hrvatskog stolnog tenisa.

U varaždinskoj Areni održat će se prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji STK Starr, a tražit će se novi prvaci u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.

Kod muških naslov brani Andrej Gaćina, koji je već osam puta bio prvak. Kao i lani, za vrat će mu puhati Tomislav Pucar, koji ga je pretekao na svjetskoj rang-listi. Za visok plasman borit će se i Tomislav Frane Kojić koji je dvaput bio prvak, Filip Zeljko je nakon povratka igrao polufinale prošle godine, a tu su još Filip Čipin, Ivor Ban, Luka Martinek, iskusni Tomislav Kolarek, Miho Simović i Ronald Ređep...

"Više ni sam ne znam koje mi je ovo prvenstvo ha, ha. Znam da sam prvi naslov osvojio u Dugom Selu. Imao sam 20 godina i da sam u finalu igrao sa Šurbekom. Koliko imam naslova? Negdje sedam ili osam, ni to nisam baš siguran ha, ha," kazao je Gaćina.

"Zadnje prvenstvo je bilo napeto, spasio sam dvije meč lopte protiv Pucara. Još jedanput sam igrao slično finale, protiv Tan Ruiwua sam gubio 3:2 i 10:9, no izvukao sam se. Sigurno je da će u Varaždinu biti jako zanimljivo, manje-više smo svi u dobroj formi, u naletu smo nakon što smo se kvalificirali na Olimpijske igre," dodao je.

Ono što je važno za istaknuti jest da će varaždinska publika imati priliku vidjeti kompletnu mušku reprezentaciju, za sada jedinu hrvatsku momčad koja je izborila Olimpijske igre u Tokiju.

Kod djevojaka je situacija neizvjesnija. Petra Petek je već dvije godine prvakinja, i to dvostruka, ukupno je četiri puta osvojila pojedinačni naslov, no igračica Varaždina u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi s obzirom na zdravstvene probleme.

"Ima pet, šest cura koje će pokušati napasti titulu i bilo koja da to ostvari, bit će zasluženo. Odlučivat će nijanse, sreća, odnosno koja će se bolje osjećati taj dan," kazala je Petek.

Andrea Pavlović je lani igrala tri finala, na kraju je uzela zlato u mješovitim parovima. Sun Jiayi će u Varaždinu prvi put nastupiti na državnom, Mateja Jeger je naša najbolja rangirana igračica na svjetskoj rang-listi, a tu je i cijeli niz igračica koje su pune motiva poput Ivane Tubikanec, Ivane Malobabić, Ide Jazbec, Dorine Srebrnjak, Hane Arapović itd.

U petak se igraju pojedinačne kvalifikacije, od 12 sati igraju stolnotenisači, dok su stolnotenisačice na rasporedu od 18 sati.

U subotu program kreće od 10 sati, a pojedinačna šesnaestina finala i osmina finala su od 17.30. U nedjelju program kreće od 11 sati, a finala su na rasporedu od 15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara