Vaterpolo

Vaterpolisti saznali suparnike u posljednjoj šansi za plasman na Olimpijske igre

Vaterpolisti saznali suparnike u posljednjoj šansi za plasman na Olimpijske igre
Foto: EPA

POSLJEDNJU priliku za plasman na Olimpijske igre u Tokiju hrvatski vaterpolisti imat će na kvalifikacijskom turniru koji će se od 22. do 29. ožujka održati u Rotterdamu, a protivnici u skupini bit će im selekcije Njemačke, Rusije, Nizozemske i Argentine. 

Na ždrijebu, koji je u utorak održan u sjedištu FINA-e u Lausannei, Hrvatska je svrstana u skupinu B zajedno s momčadima Nizozemske, Rusije, Njemačke, Argentine i drugim predstavnikom Azije, dok su u A skupini Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i prvi predstavnik Azije.

"Sigurno bi nam bolje bilo ili više odgovaralo da smo u skupini dobili Grčku ili Crnu Goru, ovako u polufinalu sigurno imamo izrazito teškog suparnika, jednu od te dvije reprezentacije. No mi svoj put znamo. Moramo biti najbolji i gotova priča", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak koji je ždrijeb pratio u Varaždinu, u kojem će njegovi odabranici večeras odigrati utakmicu 3. kola Svjetske lige upravo protiv reprezentacije domaćina turnira i suparnika u skupini Nizozemske.

Najbolje četiri momčadi iz svake skupine igrat će četvrtfinale po sistemu A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1. Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja igrat će u polufinalu, a tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se na olimpijski turnir koji će se od 24. srpnja do 9. kolovoza održati u Tokiju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara