Vatreni - Humane zvijezde Hercegovine 7:4

HRVATSKA nogometna reprezentacija koja je 1998. osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, popularni "vatreni", večeras su u Mostaru u humanitarnoj utakmici pobijedili reprezentaciju Humanih zvijezda 7:4.

Prihod s ove utakmice, koju su organizirale hrvatske udruge iz BiH proistekle iz Domovinskog rata, namijenjen je djeci hrvatskih uznika u Haaškom pritvoru. Po procjenama organizatora na tribinama Hrvatskog nogometnog kluba Zrinjski okupilo se oko 15 tisuća gledatelja.

Za vatrene, koju je vodio Miroslav Ćiro Blažević, igrali su Tonči Gabrić, Stjepan Tomas, Dario Šimić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić, Adrijan Kozniku, Alen Bokšić, Mario Stanić, Dario Srna i Petar Krpan. Zbog obveza izostali su Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Davor Šuker i Dražen Ladić i Robert Jarni.

Selekciju Humanih zvijezda vodio Zlatko Kranjčar, nastupili su Josip Sesar, Željko Širić, Goran Marić, Boris Novković, Mato Bulić, Ivan Mikulić, Zlatko Kranjčar, Ivan Cvjetković, Franjo Vladić, Vladimir Skočajić, Toni Čarapina, Slaven Knezović, dr. Ante Kvesić, dr. Jadranko Barišić, Miroslav Buljan, bivši haaški zatvorenici braća Mirjan i Zoran Kupreškić, te Davor Bačić, Ivan Varga i Denis Hrkač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je sudio Ivo Šušak. Strijelci za vatrene bili su Kozniku (2), Jurić, Stanić, Jurčić, Krpan i Soldo, a za Humane zvijezde Knezović, Sesar, Cvjetković i Marić.

U utakmici koja je obilovala atraktivnim potezima sa tribina su se često čuli gromoglasni povici "Ćiro ostani", što je bio poziv Miroslavu Blaževiću da preuzme trenersko mjesto Zrinjskog.

U kratkoj izjavi za novinare Blažević nije niti odbacio, niti potvrdio mogućnost preuzimanja trenerske palice u mostarskom Zrijnskom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara